Miért nem igazságosabbak a támogatások azokkal szemben
akik egyedülállóak?
Figyelt kérdés
Például lakásfelújítási támogatást is csak az vehet fel, akinek minimum 1 gyereke van. Sokkal igazságosabb lenne szerintem, ha négyzetméter alapján osztanák a támogatásokat. Például egy agglegény is kaphatna hogy az 50 m2-es garzonját felújíthassa, de egy nagycsaládos 150m2-es lakásban élő család is kapna.
De, az,hogy az állam kit mennyire adóztat, kinek mennyi kedvezményt ad az meg az állam magánügye.
És nem irracionális módon, az egyedülállóknak ad bulipénzt.
2023. jan. 3. 10:40
13/33 anonim válasza:
#12 Az államnak nincs magánügye, minden, amit az állam csinál, közügy. És ha már fizetem az adót, jogosan várom el, hogy kapjak is érte valamit és ne csak mások zsebét tömjék a pénzemmel.
2023. jan. 3. 10:47
14/33 anonim válasza:
Aki egy szobafestést nem tud önerőből megoldani,az minek vállal gyereket?
Normális az,hogy építesz magadnak egy lakható fészket,és utána jön a gyerek.
Meg vannak szülei is,támogassák azok!
15/33 anonim válasza:
Vagy akkor dönthessek úgy, hogy nem fizetek semmit és nem is kérek semmit (mert úgysem kapok az adómért cserébe semmit).
16/33 anonim válasza:
14#
A családtámogatás azért van,hogy aki szeretne gyereket, de gátolják az anyagiak, azoknak könnyebb legyen.
Aki nem szeretne, mire fel vár támogatást?Mire?Arra,hogy van egy lyuk a fenekén?
2023. jan. 3. 10:49
17/33 anonim válasza:
#16 Arra fel, hogy talicskázom be a pénzem az államkasszába én is, totál feleslegesen. Egy normális támogatási rendszerben olcsó bérlakásprogram kellene, ami a családosokat és a pályakezdő egyedülállókat, vagy gyermektelen párokat is segítené. De ez, hogy milliókat vágnak emberekhez azért, mert majd kipotyogtatnak 1-3 pulyát ez felháborító. Én meg fizessem nekik a házat meg a kocsit, cserébe én sz.rt sem kapok az államtól, még normális egészségügyet sem. Erre fel várok támogatást.
2023. jan. 3. 10:53
18/33 anonim válasza:
#16 Vagy tényleg, akkor legyen opció, amit már mondtam: dönthessek úgy, hogy nem kell támogatás, nem kell egészségügy, de akkor ne is kelljen befizetnem semmit. Ez számodra elfogadható?
2023. jan. 3. 10:54
19/33 anonim válasza:
Mert a kormány azt akarja, hogy minél jobban szaporodjál, hogy majd legyen kit dolgoztatni, s bevasalni tőle a pénzt. Arra meg ugye nagyobb az esély, ha nem egyedülálló vagy...
2023. jan. 3. 10:56
20/33 anonim válasza:
Magyarán más kontójára vállal gyereket!
El lehet menni dolgozni,tanulni.
Ha gátolnak az anyagiak,akkor tegyen érte!
Vagy ott vannak a szülei,ja,hogy azok se tudnak adni semmit,mert 18 év alatt semmit se tettek,hogy a gyerekük elinduljon az életben?
Mert nem pont ezek is az állami támogatásért szaporodtak!
És mikor felnő a gyerek,csinálja ő is ezt a bugyuta körforgást?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!