Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem igazságosabbak a...

Miért nem igazságosabbak a támogatások azokkal szemben akik egyedülállóak?

Figyelt kérdés
Például lakásfelújítási támogatást is csak az vehet fel, akinek minimum 1 gyereke van. Sokkal igazságosabb lenne szerintem, ha négyzetméter alapján osztanák a támogatásokat. Például egy agglegény is kaphatna hogy az 50 m2-es garzonját felújíthassa, de egy nagycsaládos 150m2-es lakásban élő család is kapna.
2023. jan. 3. 09:35
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
#4-esnek akartam címezni!
2023. jan. 3. 10:22
 12/33 anonim ***** válasza:
0%

9#

Lehet a magánügye.

De, az,hogy az állam kit mennyire adóztat, kinek mennyi kedvezményt ad az meg az állam magánügye.

És nem irracionális módon, az egyedülállóknak ad bulipénzt.

2023. jan. 3. 10:40
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
#12 Az államnak nincs magánügye, minden, amit az állam csinál, közügy. És ha már fizetem az adót, jogosan várom el, hogy kapjak is érte valamit és ne csak mások zsebét tömjék a pénzemmel.
2023. jan. 3. 10:47
 14/33 anonim ***** válasza:
88%

Aki egy szobafestést nem tud önerőből megoldani,az minek vállal gyereket?

Normális az,hogy építesz magadnak egy lakható fészket,és utána jön a gyerek.

Meg vannak szülei is,támogassák azok!

15/33 anonim ***** válasza:
100%
Vagy akkor dönthessek úgy, hogy nem fizetek semmit és nem is kérek semmit (mert úgysem kapok az adómért cserébe semmit).
 16/33 anonim ***** válasza:
0%

14#

A családtámogatás azért van,hogy aki szeretne gyereket, de gátolják az anyagiak, azoknak könnyebb legyen.

Aki nem szeretne, mire fel vár támogatást?Mire?Arra,hogy van egy lyuk a fenekén?

2023. jan. 3. 10:49
 17/33 anonim ***** válasza:
94%
#16 Arra fel, hogy talicskázom be a pénzem az államkasszába én is, totál feleslegesen. Egy normális támogatási rendszerben olcsó bérlakásprogram kellene, ami a családosokat és a pályakezdő egyedülállókat, vagy gyermektelen párokat is segítené. De ez, hogy milliókat vágnak emberekhez azért, mert majd kipotyogtatnak 1-3 pulyát ez felháborító. Én meg fizessem nekik a házat meg a kocsit, cserébe én sz.rt sem kapok az államtól, még normális egészségügyet sem. Erre fel várok támogatást.
2023. jan. 3. 10:53
 18/33 anonim ***** válasza:
90%
#16 Vagy tényleg, akkor legyen opció, amit már mondtam: dönthessek úgy, hogy nem kell támogatás, nem kell egészségügy, de akkor ne is kelljen befizetnem semmit. Ez számodra elfogadható?
2023. jan. 3. 10:54
 19/33 anonim ***** válasza:
84%
Mert a kormány azt akarja, hogy minél jobban szaporodjál, hogy majd legyen kit dolgoztatni, s bevasalni tőle a pénzt. Arra meg ugye nagyobb az esély, ha nem egyedülálló vagy...
2023. jan. 3. 10:56
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Magyarán más kontójára vállal gyereket!

El lehet menni dolgozni,tanulni.

Ha gátolnak az anyagiak,akkor tegyen érte!

Vagy ott vannak a szülei,ja,hogy azok se tudnak adni semmit,mert 18 év alatt semmit se tettek,hogy a gyerekük elinduljon az életben?

Mert nem pont ezek is az állami támogatásért szaporodtak!

És mikor felnő a gyerek,csinálja ő is ezt a bugyuta körforgást?

2023. jan. 3. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!