Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jog alapján készít a...

Milyen jog alapján készít a szabályos közlekedőről drón által videófelvételt a rendőrség?

Figyelt kérdés

A rendőrség honlapján ezt találtam: "A rendőrség a rendőri intézkedéssel, illetve az ellátott szolgálati feladattal összefüggésben az intézkedéssel érintett személyről, a környezetéről, illetőleg a rendőri intézkedés szempontjából lényeges körülményről, tárgyról képfelvételt, hangfelvételt, kép- és hangfelvételt (a továbbiakban: felvétel) készíthet."

A bajom nekem az "intézkedéssel érintett személyről" kifejezéssel van. Számomra ez azt jelenti, hogy intézkedés alá vonják az adott személyt. Namost, ha én szabályosan közlekedem, akkor nem kerülök intézkedés alá, mégis levideóznak drónnal odafentről, mert azzal ugye folyamatosan nézik az adott kereszteződést, vagy gyalogátkelőhelyet, stb. Ennyi erővel benézegethetnének a házak ablakain is, aztán kitalálnának valami olcsó magyarázatot, hogy én vagyok a rendőrség, a szerv, bűnmegelőzés szempontjából megtehetem, és éppen azt nézem, hogy János bácsi nem-e akarja agyonszúrni a feleségét. Számomra ez, mint szabályt követő embernek, indokolatlan megfigyelés, a személyemet sértik vele. Ki kell próbálni, drónt kell reptetni akármelyik miniszter személye fölé. Szinte azonnal meg fog jelenni 3 rendőrautó, és megkérdezik, hogy mit tetszik csinálni uram. Arról nem is beszélve, hogy a felvételekkel vissza is lehet élni, lehet rendszámokat párosítani autókhoz, meg egyéb dolgokat művelni. Meg úgy morálisan egy sunyi dolog odafentről leskelődni pénzbegyűjtés céljából. Mert ez csak arról szól. Az, hogy a rendőrség drónnal nézi, hogy valaki nem áll meg a STOP táblánál, mert mondjuk a vonal sincs jó helyen, mert nem látom be a kereszteződést, hanem lassan átgurul, ez nem prevenció, nem megelőzés, hanem pénzbeszedés. Az egy utópia, miszerint, ha sokat büntetünk, majd szabályosan közlekednek az emberek. Ilyen nincs egy országban sem, hogy ettől megszűnt volna a szabálytalankodás, ez egy jó indok a rendőrségnek, hogy a pénzre hajtsanak. De ez egy nyílt titok, nekem is van rendőr ismerősöm, aki mondta, hogy időközönként ki van adva nekik, hogy X összeget össze kell szedni bírságokból.

2022. okt. 27. 17:09
 31/94 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy ennyi erővel ez a kérdés is sérti az emberi jogokat. Hogy miért pont a rendőröket pécézted ki, miért nem a kosárkötőket, szabókat vagy ácsokat.
2022. okt. 27. 17:59
 32/94 anonim ***** válasza:
12%
27: ha körözött bűnöző vagy azt nyilván tudja igazolni, sőt a rendőrnek elméletben fejből fel kéne tudni sorolni hogy milyen paragrafus alapján intézkedik de valószínűleg ebben is le vagyunk maradva. Itt tekintélyelvű igazságszolgáltatás folyik ami inkább a hatósági egón alapul mint a valódi szakértelmen. Nem valami hatékony rendszer.
 33/94 anonim ***** válasza:
92%
#30 Mondjuk aki egy ilyen kérdést fel tesz, arról már az sem biztos hogy magáról tud-e valamit😅
 34/94 anonim ***** válasza:
92%

28! Pont azt írtam, hogy a rendőr előtt épp nem kacsázik az ittas vezető, de attól még az, és ha nem állítja meg egy random ellenőrzésre, az nem is fog akkor kiderülni, csak ha balesetet okoz.

Szövegértés?

2022. okt. 27. 18:00
 35/94 anonim ***** válasza:
76%
34: Szondáztatni lehet igazoltatás nélkül is :D
2022. okt. 27. 18:02
 36/94 anonim ***** válasza:
91%

Nem, nagyon is jó a rendszer.

Egyébként jellemző, hogy az ilyen neten okoskodó pökhendi gyökerek teljesítik egyből minden kérését a rendőrnek. 😄

2022. okt. 27. 18:05
 37/94 A kérdező kommentje:
Úgy látom, hogy abszolút nem értitek ezt az egész témát, egyből államtagadó barom lettem, meg olyan, akinek takargatnia valója van. Másra nem is tudtok gondolni. Nevetséges. Tudjátok, a jog olyan, hogy több módon is lehet értelmezni. Ezért tud például az ügyvéd és az ügyész vitatkozni bírósági tárgyaláson.
2022. okt. 27. 18:12
 38/94 anonim ***** válasza:

"nem lesz automatikusan etikus minden jogszabály"

Etikus? Mire gondolsz? Egyik jogszabály neked nem "etikus", másnak meg más. Mondjuk a pedofilnak se tetszik, hogy nem szabhatja meg a kislányodat.

Esetleg laposföldön más a jogod.

39/94 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon jó a rendszer igen... Csak épp a gyorshajtási bírság valakinek a fél fizetése, a késelő kisebbségi meg a pedofil politikus szabadlábon rohangál, a rendőrnek meg az a legfontosabb dolga hogy családokat lakoltasson ki meg ártatlan embereket vegzáljon. Tényleg jól működik minden.
 40/94 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy drónról veszik fel a szakadt suzukidat és a borostás képedet, vagy oszlopra telepített kameráról, vagy kézből, vagy állványról? Emellett szerinted hányan tartják be azt a rendelkezést, hogy csak magánterületet figyelhetnek meg a kameráikkal. Szerintem ember nincs aki kimaszkolja a kameráját amit feltett a házára. Már videéken is párszáz méterenként felvesz egy kamera, városban meg 10 méterenként találkozol kamerával.

Szokj hozzá!

A megszöksz elv sem működik, mert más országokban is ugyanez van. Szóval csak másik bolygón lenne esélyed... bár azt meg távcsővel nézik. Áhhh... inkább szokd meg az a jó megoldás.

És mégvalami! Ha nagyon bele keveredsz ebbe a mi jogon, meg miért, meg ki és mijogon és miért és nincs joga és miért és .... akkor egy idő után meg fogsz bolondulni! Egy közeli ismerősöm hónapokig volt a dünöngőben, mert az ilyen dolgokba egyszerűen belebolondult, nem birta az agya és egyik nap amikor hazament kipakolta a családot. Az ablakon. A szekrényeket meg odatolta az ajtóhoz, hogy őt aztán senki ne figyelje meg. A TEK-esek hozták ki. Aztán most gyógyszerezik minden nap, kb mint egy növény úgy él.

Szóval értem a problémádat báttya, de próbáld meg megszokni a helyzetet, mert úgy végzed mint egy fikusz! Minden nap kapsz tápoldatot, rádnyitják az ablakot és ha nincs szerencséd lehugyoz a macska.

2022. okt. 27. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!