Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jog alapján készít a...

Milyen jog alapján készít a szabályos közlekedőről drón által videófelvételt a rendőrség?

Figyelt kérdés

A rendőrség honlapján ezt találtam: "A rendőrség a rendőri intézkedéssel, illetve az ellátott szolgálati feladattal összefüggésben az intézkedéssel érintett személyről, a környezetéről, illetőleg a rendőri intézkedés szempontjából lényeges körülményről, tárgyról képfelvételt, hangfelvételt, kép- és hangfelvételt (a továbbiakban: felvétel) készíthet."

A bajom nekem az "intézkedéssel érintett személyről" kifejezéssel van. Számomra ez azt jelenti, hogy intézkedés alá vonják az adott személyt. Namost, ha én szabályosan közlekedem, akkor nem kerülök intézkedés alá, mégis levideóznak drónnal odafentről, mert azzal ugye folyamatosan nézik az adott kereszteződést, vagy gyalogátkelőhelyet, stb. Ennyi erővel benézegethetnének a házak ablakain is, aztán kitalálnának valami olcsó magyarázatot, hogy én vagyok a rendőrség, a szerv, bűnmegelőzés szempontjából megtehetem, és éppen azt nézem, hogy János bácsi nem-e akarja agyonszúrni a feleségét. Számomra ez, mint szabályt követő embernek, indokolatlan megfigyelés, a személyemet sértik vele. Ki kell próbálni, drónt kell reptetni akármelyik miniszter személye fölé. Szinte azonnal meg fog jelenni 3 rendőrautó, és megkérdezik, hogy mit tetszik csinálni uram. Arról nem is beszélve, hogy a felvételekkel vissza is lehet élni, lehet rendszámokat párosítani autókhoz, meg egyéb dolgokat művelni. Meg úgy morálisan egy sunyi dolog odafentről leskelődni pénzbegyűjtés céljából. Mert ez csak arról szól. Az, hogy a rendőrség drónnal nézi, hogy valaki nem áll meg a STOP táblánál, mert mondjuk a vonal sincs jó helyen, mert nem látom be a kereszteződést, hanem lassan átgurul, ez nem prevenció, nem megelőzés, hanem pénzbeszedés. Az egy utópia, miszerint, ha sokat büntetünk, majd szabályosan közlekednek az emberek. Ilyen nincs egy országban sem, hogy ettől megszűnt volna a szabálytalankodás, ez egy jó indok a rendőrségnek, hogy a pénzre hajtsanak. De ez egy nyílt titok, nekem is van rendőr ismerősöm, aki mondta, hogy időközönként ki van adva nekik, hogy X összeget össze kell szedni bírságokból.

2022. okt. 27. 17:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/94 anonim ***** válasza:
94%

Ott bukik a hülyeség, hogy attól nem tudnak semmit beszedni, aki nem vétkes.

Megint ott tartunk, hogy szegény szabálysértő, mire fel bírságolják meg, vagy jelentik fel.

2022. okt. 27. 21:41
 92/94 A kérdező kommentje:

Ajánlom figyelmetekbe ezt a videót, becsületesen nézzétek végig: [link]

Még a közterület felügyelet emberei is szkennelik a rendszámokat.

2022. okt. 27. 22:53
 93/94 anonim ***** válasza:
90%
És mi bajod lesz tőle, ha szkennelik a rendszámokat?
2022. okt. 28. 04:32
 94/94 anonim ***** válasza:
95%

És akkor mi van??

Lehet elmegyek melletted, és én meg lefotózom a kocsidat rendszámostól. Mit tudok vele kezdeni?

Ez az üldözési mánia már a tetőfokára hágott sokaknál.

2022. okt. 28. 07:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!