Fel lehet használni videófelvételt a rendőrségen feljelentéskor, vagy a bíróságon ha perré alakul az ügy?
Van egy felvételem valakiről, aki bűncselekményt követ el. (A tulajdonom ellen) Régebben tettem feljelentést, de bizonyíték hiányában lezárták az ügyet. Tegnap le tudtam videózni a személyt,
a kérdés hogy fel használhatom feljelentéskor, vagy még engem büntetnek meg?
Van aki azt mondja csak publikálni nem lehet, van aki azt hogy még rendőrségen sem lehet felhasználni.
A magyar jogrendben két külön téma ez, amit felvetettél (az amerikaiban például nem, ott a kettő összefügg).
1) Az első kérdés az, hogy jogszerűen készült-e a felvétel. Ha a magántulajdonod védelmében volt kihelyezve a kamera, és jelezted, hogy kamerával megfigyelt terület, akkor jogszerűen készült a felvétel.
2) De ettől teljesen függetlenül, még ha illegális is a felvétel, a bíróság elfogadhatja bizonyítéknak. Ez egyedül a bírótól függ, joga van mérlegelni, és elfogadni vagy visszautasítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!