Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jog alapján készít a...

Milyen jog alapján készít a szabályos közlekedőről drón által videófelvételt a rendőrség?

Figyelt kérdés

A rendőrség honlapján ezt találtam: "A rendőrség a rendőri intézkedéssel, illetve az ellátott szolgálati feladattal összefüggésben az intézkedéssel érintett személyről, a környezetéről, illetőleg a rendőri intézkedés szempontjából lényeges körülményről, tárgyról képfelvételt, hangfelvételt, kép- és hangfelvételt (a továbbiakban: felvétel) készíthet."

A bajom nekem az "intézkedéssel érintett személyről" kifejezéssel van. Számomra ez azt jelenti, hogy intézkedés alá vonják az adott személyt. Namost, ha én szabályosan közlekedem, akkor nem kerülök intézkedés alá, mégis levideóznak drónnal odafentről, mert azzal ugye folyamatosan nézik az adott kereszteződést, vagy gyalogátkelőhelyet, stb. Ennyi erővel benézegethetnének a házak ablakain is, aztán kitalálnának valami olcsó magyarázatot, hogy én vagyok a rendőrség, a szerv, bűnmegelőzés szempontjából megtehetem, és éppen azt nézem, hogy János bácsi nem-e akarja agyonszúrni a feleségét. Számomra ez, mint szabályt követő embernek, indokolatlan megfigyelés, a személyemet sértik vele. Ki kell próbálni, drónt kell reptetni akármelyik miniszter személye fölé. Szinte azonnal meg fog jelenni 3 rendőrautó, és megkérdezik, hogy mit tetszik csinálni uram. Arról nem is beszélve, hogy a felvételekkel vissza is lehet élni, lehet rendszámokat párosítani autókhoz, meg egyéb dolgokat művelni. Meg úgy morálisan egy sunyi dolog odafentről leskelődni pénzbegyűjtés céljából. Mert ez csak arról szól. Az, hogy a rendőrség drónnal nézi, hogy valaki nem áll meg a STOP táblánál, mert mondjuk a vonal sincs jó helyen, mert nem látom be a kereszteződést, hanem lassan átgurul, ez nem prevenció, nem megelőzés, hanem pénzbeszedés. Az egy utópia, miszerint, ha sokat büntetünk, majd szabályosan közlekednek az emberek. Ilyen nincs egy országban sem, hogy ettől megszűnt volna a szabálytalankodás, ez egy jó indok a rendőrségnek, hogy a pénzre hajtsanak. De ez egy nyílt titok, nekem is van rendőr ismerősöm, aki mondta, hogy időközönként ki van adva nekik, hogy X összeget össze kell szedni bírságokból.

2022. okt. 27. 17:09
 11/94 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom, hogy értitek-e már, hogy mivel van a probléma."

Most akkor vagy simlis vagy valamiben és be vagy tojva, hogy egyszer kikapnak ellenőrzésre és lebuksz, vagy szimplán paranoiás vagy, és összeesküvést sejtesz abba is, amikor a rendőrség szimplán teszi a dolgát. Más tippem nincs.

2022. okt. 27. 17:32
 12/94 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj kedves kérdező, hogy amikor az alázatot kellett volna megtanulnod úgy kétéves korodban, akkor toporzékoltál, és a pelenkádba szartál.

Komolyan írom, amit írok.

Nem sikerült akkor sem megtanulnod, kulturember miért a vécébe szarik, és azóta sem, mi az a közösség érdeke.

Pedig itt arról van szó, hogy a közösség renittens, és a bilireszoktatásnál oda nem figyelő tagjait szankcionálni kell. Mert a törvények és szabályok nem véletlenül azok, amik.

Te - a kérdésed alapján - simán áthágnád ezeket a szabályokat. Szerintem patkány vagy. Simán így, ahogy mondom: patkány. Szardarab.

De gondolom jönnek majd jogász végzettségűek, ők idézik az idevágó paragrafusokat.

Addig próbáld feldolgozni a tényt, hogy az emberek többsége 3 éves korára megérti, hogy vannak szabályok, amiket azért tart be, mert eljutott az egyedfejlődés adott szintjére. Ahova te nem jutottál el.

2022. okt. 27. 17:35
 13/94 anonim ***** válasza:
100%

Például így lehet megelőzni egy ittas vezető által okozott balesetet, vagy így tudnak lekapcsolni egy körözött személyt. Random közúti ellenőrzések során.

Nem tudom, hogy akinek nincs semmi sunyisága, azt miért zavarja az a pár perces igazoltatás.

2022. okt. 27. 17:36
 14/94 A kérdező kommentje:

A szúrópróba miért lenne indokolt? Nem érzed, hogy üti egyik kifejezés a másikat? És ha rendben találnak mindent? Már nem volt indokolt, rendben van minden. A szúrópróba feltételezésre alapul, azt feltételezik, hogy majd valami nem lesz rendben. De ez pedig sértő rád nézve. Mikor mennek a villamos megállóban a rendőrök, és a padon ülő Manci nénitől elkérik az igazolványt, akkor ez mögött milyen indok áll? Egyáltalán mi alapján szűrik, hogy kitől kérik el, kitől nem? Egyiknek ferde a szeme, akkor kérjük el, másik túl fiatal, akkor tőle nem, vagy hogyan van ez? Mert ha belegondolsz ez sem igazságos, vagy mindenkit igazoltatok, vagy senkit.

2022. okt. 27. 17:37
 15/94 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, te is olyan államtagadó kretén vagy mint aki múltkor került be a hírekbe? Vagy mitől félsz ha nem csinálsz szabálysértést?
2022. okt. 27. 17:37
 16/94 anonim ***** válasza:
93%
Rendőrnek sem lehet könnyű ilyen emberek között. Ilyenkor sajnálom hogy nincs az mint régen, egy-két maflás után adta is az ember az igazolványát a rendőrnek.
2022. okt. 27. 17:39
 17/94 anonim ***** válasza:
94%
Ja, és ezek verik a legjobban utána magukat, hogy hol vannak a rendőrök, nem csinálnak semmit stb.
2022. okt. 27. 17:40
 18/94 anonim ***** válasza:
100%
#14 Ezt is leírja a jog, hogy a rendőrnek joga van eldönteni hogy kit ellenőriz. Nem kell rá semmi kifogás, elég a "csak".
2022. okt. 27. 17:45
 19/94 anonim ***** válasza:
0%

Úgy látom sok válaszolóban él még a régi rendszer. Lefogadom hogy besúgó pártszolgák voltatok előző életetekben is :D

előbb utóbb majd csak kihaltok...

2022. okt. 27. 17:48
 20/94 A kérdező kommentje:
De ti mindent azzal magyaráztok, hogy le van írva. Persze, hogy le van írva, mert leírta a döntéshozó. De attól még nem lesz automatikusan etikus minden jogszabály. Észak-Koreában is biztos le van írva sokminden, meg is lehet nézni, hogy hogyan élnek. Ja, akkor rendben van, mert le van írva. Kell lennie az emberben kritikus szellemnek.
2022. okt. 27. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!