Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van akkor, ha az általunk...

Mi van akkor, ha az általunk bérelt ingatlan tulajdonosa megtiltja, hogy a címre kitöltsük a népszámlálási kérdőívet?

Figyelt kérdés

Egy családtagomnál állt elő a helyzet.

Levél a postaládában nem érkezett, valószínű, hogy a tulaj vette ki.

Én mondtam a családtagomnak, hogy igényeljen online kódot, amit meg is tett, de kitöltés közben elakadt az épületre vonatkozó adatokban, és a tulajt kérdezte meg ezekről, aki viszont ennek hallatán kategorikusan megtiltotta, hogy kitöltsék, mondván, hogy nincsenek bejelentve.

(Mi a múltkori népszámláláskor voltunk hasonló helyzetben, de emlékszem, hogy a hozzánk bekopogó számlálóbiztosok ennek ellenére kitöltették velünk az albérletre vonatkozva, és ez így rendben is volt minden.)

A helyükben én kitöltöttem volna a legjobb tudásom szerint online, és kész. De most a rokokom attól tart, ha ők ugyanarra a címre megcsinálják a tulaj tiltása ellenére, a tulaj meg kitölti, mint üres lakásra (több lakása is van, amit kiad), akkor az adatok összefésülésénél kiderül, hogy valami nem stimmel.

Mit tanácsolnátok ebben a helyzetben?

2022. okt. 2. 14:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Igen, ez alapján tanácsoltam neki tegnap, hogy igényeljen kódot, és töltse ki.

De ha a tulaj kapott postán levelet kóddal (vagy igényelt), meg a rokokom is igényelt egyet ugyanoda, akkor abból talán valami keveredés lehet.

Nem biztos, de nem találtam erről semmi infót, ezért írtam ki a kérdést.

2022. okt. 2. 15:00
 12/15 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom, ha új kódot igényelsz, a postán küldött érvénytelenné válik. Csak akkor nektek kell előbb kitölteni, a tulaj nem előzhet meg.
2022. okt. 2. 16:28
 13/15 anonim ***** válasza:
95%

Nem tilthatja meg, mert mindenki köteles a valós adatokkal válaszolni, tehát a tulaj nem kényszerítheti az albérlőt, hogy hamis adatokat adjon meg vagy tagadja le magát a világ elől, mintha nem is lakna ott.

A tulajt jól fel kell jelenteni, lesz oly kedves befizetni az adót a feketén kiadott több ingatlana után - mert nyilvánvaló, hogy ezért kapálózik a kitöltés ellen, mert nem akarja, hogy az adócsalása kiderüljön -, ha tovább kekeckedik, mehet a vagyonosodási vizsgálat, aztán ugasson. Meg miután leadózott becsületesen és kiveszi a részét a közteherviselésből, mint azok, akik a bérükből eltartják őt is a több ingatlanával meg az egész országot.

2022. okt. 5. 06:23
 14/15 A kérdező kommentje:

"mert nyilvánvaló, hogy ezért kapálózik a kitöltés ellen, mert nem akarja, hogy az adócsalása kiderüljön"

Igen, én is ezt mondtam a családtagomnak, semmi másról nem szólt a történet.

2022. okt. 5. 08:34
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Toltse ki egezs nyugodtan onli e igenyelt koddal. Az adatok osszefesulesenel ki fog derulni hogy o lakik ott eketvitekszeruen tehat az a jo adat
2022. okt. 5. 12:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!