-Hogy tudnék a legegyszerűbben szabadulni tőle ,hogy nem lesz belőle bajom?-Ha nálam maradna kommunikáció hiányból és hanyagságából fakadóan a termékek egy része( Szerződés nincs ,ő küldte ki) akkor számíthatok e bármiféle eljárásra irányából ?
Gyűjtői figurák/szobrok gyűjtése a hobbim ,úgy kb 3 éve megismertem egy webshopot én annak tulaját egy facebook gyűjtői csoportból ,ez idő alatt egészen 2024 szeptemberéig tőle kértem szinte mindent témán belül és az adott hónapra a hobbimra fordítandó összeghatáron belül rendeztem is azokat ! ( Későbbiekben ez már kb havi 100.000Ft körül mozgott ,tehát évi 1 milliót keresett rajtam minimum ) Nagyker honlapjáról írtam neki cikkszámot és ő megrendelte mivel sok termék hamar kifogyott mire feltette volna webshopba ,szállítás előtt meg mindig az adott termékeket fizettem! Viszont egy idő után elkezdte kiküldeni a nagykerből korábban megküldött , általam még fizetetlen tételeket is ,mondván kölcsönös bizalomból aminek én akkor még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget hanem csak megköszöntem,mondván mihamarabb rendezem ! Igen ám de az idő előrehaladtával egy ,két tételből lett egy ,két doboznyi és tavaly nyáron közölte ,hogy visszatartja a rendeléseimet amik időközbe beérkeztek hozzá míg nem fizetem ki amiket kiküldött , ( Viszont az évek során többszőr is kérdeztem tőle beleférünk e még az adott rendeléssel ,tudván neki kell előbb fizetni nagykernek de minden esetbe pozitív visszajelzést kaptam ,mondván intézi ,rendeli,megoldja,stb....)ami érthető is lenne DE:
Számlát sose kaptam tőle ,messengeren kértem tőle mindent ,magyarán szerződés nem köt hozzá , termékek visszaküldéséről nem akar hallani ,csak is fizetést várja ,sőt , nála lévő és általam kért termékekre is kötelezne ,hogy átvegyem mondván nem mondhatja le az előrendelést ( Közöltem vele ,hogy ha forgatni szeretné a pénzt akkor inkább adja el amiket kértem ,rendezem amiket kiküldött és visszatérünk majd rá , az az ő tulajdonában van akkor az az övé és annak adja el ezek után akinek akarja ,függetlenül ,hogy a 14 nap lejárt már de mint írtam nem webshopon keresztül kértem egyiket sem és én mire nálam lévőket letörleszteném a java ki is fut,magyarán nem beszerezhető vagy ha igen akkor borsos áron és nem annyiért mint amennyiért akkoriba kértem ,tehát elég egyoldalú az egész ) ,úgyhogy most tanácstalan vagyok mert közbe bontottam is meg a szobrokból ,illetve nem mindegyiket tudom pontosan már ,hogy ki lett e fizetve ,írtam neki üzenetet ,hogy legyen kedves listázni de több mint egy hete nem is reagál ,így nehezen rendezem ha nem válaszol semmit ! Úgyhogy szeretném kérdezni ilyenkor mi a teendő? 3 év törzsvásárlói múlttal nem ezt a stílust várnám és mihamarabb szabadulni szeretnék tőle ,viszont a semmiből nekem ennyi pénzem nincs!
Válaszokat előre is köszönöm !
Lol, zsák meg a foltja.
Ebből nem szabadulsz baj nélkül. Adót csalt, te pedig támogattad, együtt működtél.
Mellesleg szóbeli szerződés is szerződés, de ha a két fél mást és mást hazudik és nincsenek tanúk, akkor bíró legyen a talpán aki belátható időn belül értelmes döntést hoz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!