Ha egy baleset után megverem a vétkes illetőt a testi
sértést külön veszik a balesettől ?
Figyelt kérdés
Ez csak egy feltételezés, kíváncsi vagyok.
Tegyük fel történik egy baleset. A másik fél egyértelműen a hibás, szóval így neki vagy a biztosítójának kell állnia a kárt. Azonban én a baleset után megverem, ugye ez testi sértés amiért meg én felelek. Ilyenkor a két ügy külön ügynek számít ? Szóval azért mert megvertem még a kárt ugyanúgy fizeti a biztosítója, mert magát a balesetet ő okozta annak hogy utána én megverem és akár lecsuknak semmi köze hozzá, nem ?
ma 11:12
1/9 anonim válasza:
Igen. Ha pedig utána ő megveret téged három gorillával, az egy harmadik ügy.
ma 11:17
2/9 anonim válasza:
A baleset egy dolog, biztosítók dolga anyagilag rendezni, a baleset súlyától függően az is lehet bírósági ügy. Az önbíráskodás egy másik dolog. Ott van feljelentés, bizonyítható, bíróság dönt.
ma 11:20
3/9 anonim válasza:
Egyfelől igen, külön ügy. Másfelől pontosabb körülményektől függően ez nem csak testi sértés lesz ez, hanem akár önbíráskodás is.
ma 11:22
4/9 A kérdező kommentje:
Igen értem, szóval a balesetet mikor kivizsgálják semmi köze nem lesz ahhoz hogy én megvertem, szimplán hogy ő volt a hibás és így fizetik is az anyagi kárt ezzel a baleset lezárva. Az egy másik ügy ami utána történt.
Amúgy meg nem kell felelőtlenül másokat vagyonát, testi épségét veszélyeztetni és akkor nem lesz utána megverve meg nem kell fizetnie se.
Csak az a lényeg hogy az anyagi kárt fizesse meg ugyanúgy, a megverésért járó ejnye benye nem izgat annyira mintha a káromat nem fizetnék. Nyugi nem kell a további okoskodás, tudom a dolgokat! 🙂
ma 11:40
5/9 anonim válasza:
"a megverésért járó ejnye benye..."
Csak szólók, hogy az az ejnye bejnye 1-5 évig terjed, és akkor még nem is verted meg úgy, hogy bármi komoly baja essen.
Csaxoltam.
ma 11:43
6/9 A kérdező kommentje:
Melyik álom világban élsz ? 😂
ma 11:43
7/9 A kérdező kommentje:
Az hogy mi jár a megverésért képben vagyok, haverok komolyabbat is megúsztak elég olcsón, szerencsére itt kb tényleg ejnye benyéket osztogatnak. Azzal nem voltam csak tisztában hogy ilyenkor ez bekavarhat e a kártérítésben, de most már tudom hogy nem. Köszi az arra vonatkozó válaszokat, a felesleges okoskodásokat pedig nem kértem, nyugi van! 😀
ma 11:47
8/9 anonim válasza:
A közlekedés veszélyes üzem. Ennek tudatában veszel részt benne. Attól ne tarts, hogy valaki szándékkal akarja kiütni alólad az autót, az max. valami kamikaze lehet, de ott már nem lesz kit megverned. Ha nincs szerencséd, mindezt biztosítás nélküli autóval teszi, akkor futkoshatsz egy darabig a pénzedért. És jól látod, nyugi van, miért kellene butuskaságokon idegeskedni?
ma 11:48
9/9 A kérdező kommentje:
Veszélyes üzem, azért kéne normálisan, szabályokat betartva közlekedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!