Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyetértesz, hogy a munkahelyi...

Egyetértesz, hogy a munkahelyi mobbingot, meg a szóbeli abúzust börtönbüntetéssel kellene szankcionálni?

Figyelt kérdés
Legyen elrettentő ereje, ne lehessen szóban sem terrorizálni a másikat. Főleg olyan esetekre alkalmaznám ezt, ahol visszatérő, tendenciózus dolog a szóbeli bántalmazás, megalázás, megszégyenítés, terrorizálás, és ordibálás megy napi szinten. De nemcsak a munkahelyen, családi közegben is szankcionálnám az ilyet.

jan. 22. 13:31
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
12 szavazat
 1/7 A kérdező kommentje:
És itt olyan esetekre értem, amikor huzamosabb ideig, bizonyíthatóan megy a lelki bántalmazás, terror. Tehát sorozatos esetekről. Szerintem ekkor indokolt lenne a börtön.
jan. 22. 13:37
 2/7 anonim ***** válasza:
29%
Mi az az mobbingot, meg a szóbeli abúzus?
jan. 22. 14:45
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

“ Szerintem ekkor indokolt lenne a börtön.”

Testi sértést, személyi sérüléses közúti bántalmazást, garázdaságot is meg lehet úszni börtön nélkül. Szerinted a mai magyar joggyakorlatban, ez reális?

“ családi közegben is szankcionálnám az ilyet.”

1. Ezt hogy kell elképzelni? 3 hónapja szid a feleségem. Én feljelentem és mondjuk kap 6 hónap letöltendőt, mert szidott engem? Haza jön és élünk tovább dolgoznak? Nekem volt párom aki gusztustalanul beszélt velem. Nem telt el egy hét és már nem talált otthon.

2. Ma tök átlagos tendencia, hogy simán tart egy évig vagy évekig egy büntető ügy. Mire lenne szerinted megoldás, hogyha ma feljelented és két év múlva megbüntetik ezért? Addig mi lesz? Éltek együtt ugyan úgy?

“ bizonyíthatóan megy a lelki bántalmazás, terror.”

Szerinted mennyi esetben lehetne ezt, kétséget kizáróan bizonyítani? Nem túl életszerű.

Nekem az a véleményem ezzel kapcsolatban:

1. Tök jó amit mondassz. Egyetértek, az abuzálás egy rossz dolog. Akik ezzel élnek, szemétládák. De amit te most itt kitaláltál, nagyjából olyan, mint amikor a szépség királynő azt mondja legyen Világ béke. Szép, jó dolog, igaza van de semmi realitása a mai világban.

2. Szerintem egy nagyon rossz tendencia a mai világban, hogy mindenhol kiveszik az egyén felelőssége. Nem. Nem áldozat hibáztásba fogunk menni. Senki nem érdemli meg, hogy abuzálják.

De szerintem igenis van egyéni felelősség. Gusztustalan, rohadt módon csesztetnek a kollégák? Megpróbálok vele beszélni, hogy rohadt gyorsan fejezze be.

Nem vezet eredményre?

Jelzem a vezetőségnek.

Ha a vezetőség nem törődik velem, nem foglalkozik velem akkor köszönöm szépen ebből a munkahelyből nem kérek. Igenis egy felnőtt embernek legyen annyi önállósága, hogy kiáll magáért. És nem arra gondolok, hogy boxolják le, hanem az adott mikro közösségen belül, kezeljék a konfliktust.

Családon belül történik? Hát most tényleg…mondani kell? Hagyd ott. Aki folyamatosan lelkileg terrorizál, mellette maradsz? Hát akkor edd amit főztél.

És igen, van az a pont amikor az államnak szabályoznia kell, ez pedig a fizikai erőszak. De ne kelljen már ott is belenyúlni, ahol csak szidnak, b”sztatnak.

jan. 22. 16:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Közúti balesetet* idióta telefon átírta.
jan. 22. 16:37
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Az élet velejárója a konfliktus, egymás cseszegetése, alapvetően egy szükséges rossz.

A nebántsvirágok maradjanak otthon...

jan. 23. 14:55
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

A legtöbb bántalmazás az iskolakban megy , sőt már óvodákban.

Itt kellene megállítani!!!! Mindenféle verbális bántalmazást.

De gyerekeket nem lehet börtönbe zárni.

Tehát nem jött össze.

Megkell vizsgálni a lelki okot.

Lehet a masik terrorizalja, kineveti.

Akkor a kinevetést is bűntetni kellene.

Akkor igy mindenkit le lehetne csukni.

Nem basszus , ezért ne járjon bőrön, hisz mindenkit fel lehet idegesíteni hogy elszolja magát.

Hagyjuk ezt.

De az iskolai bántalmazást szigorúan bűntetném!

jan. 27. 13:27
 7/7 anonim válasza:

Én is büntetném,sok hosszútávú lelki problémát okoz,és senkinek nincsen joga a másikat semmilyen indokból kibeszélni,terrorizálni, bántalmazni.

Itt nem az érzékenyek védelméről van szó,véleményem szerint már nem csak a csendesebb, visszahúzódóbb emberekkel csinálják ezt, hanem mindenkivel.Az én munkahelyemen is állandóan áll a bál,az előző munkahelyemen is ugyanígy volt,és az azt megelőzőn is.

Intézkedni kellene mindenhol,de haladéktalanul!

jan. 28. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!