Szóbeli,megbizásos szerzödés esetén. Már megtörtént a teljesítés, de sem a megbizás kiadásakor, sem a munka elvégzése idején, csak a munka befejezése után közölte az árat a munkával megbízott személy. Ez az ár joval magasabb a vártnál. Fizetendö-e ?
Hát itt te voltál a hülye
Amúgy pontosan mekkora munka volt és mennyit kér?
Hozzá tartozik az ügyhöz, ezt kifizettem, a további fölösleges és értelmetlen szóváltás nak teret sem engedve.Ők voltak többen, (4-en), nem láttam értelmét még alkudozásnak sem, mivel evidens a lehúzás ténye.
A Fogyasztóvédelmi illetve ezzel kapcsolatos birósági ügyeket megnézve feltételezem egy másik fórum nekem adna igazat, azzal együtt hogy a JÓHISZEMÜSÉGEM kihasználásával CSALÁS áldozata lettem. Ezt pedig "nem anyagi jellegü" kártéritésben meg lehet állapítani. Ami persze az adott túlfizetés visszafizetése lenne részemre. A vesztes részére a perköltség befizettetése.
Az első napi munka tekintetében neked van igazad, mert megállapodás nélkül kezdett bele a munkába.
Viszont a második naptól már a te tudtoddal, a szóbeli vagy hallgatólagos beleegyezéseddel dolgozott, és se le nem állíttattad a munkát, se konkrét árat nem kértél. Innentől már kétesélyes, hogy egy esetleges bíróság az árat tisztességtelennek, vagy csak az átlagnál többnek ítélné-e. Az nem releváns, hogy te ott magadban mekkora árra gondoltál, ha ezt nem hoztad a munkavégző tudomására. (Kivéve, ha valamiért hivatalosan is tisztességtelen üzleti magatartásnak ítélnék.)
Akkor tudnál egyértelműen pert nyerni, ha megállapodtatok volna X összegben, aztán a végén mégis többet kér. (Persze, hiába érvényes a szóbeli megállapodás ugyanúgy, mint az ügyvéd által ellenjegyzett írásbeli, de a szóbelit bizonyítani is tudni kell.)
Milyen összegről beszélünk?
5 éve volt egy minifürdő és a konyha teljes csőcseréje 250k, manapság egy panelfürdő teljes vízvezetékcseréje nagyjából 500k
"az jól ismert rezsiórabérek"
Nem gondolom, hogy nagyon tájékozatlan lennék a világ dolgaiban, de nekem fingom sincs, mennyi lehet most a rezsiórabér egy ilyen munkáért.
De azért ha túl nagy pénzt mondanának, keresnék másik vállalkozót. (Aztán persze lehet, hogy visszamennék az elsőhöz, mert a többi még magasabb árat mondana.)
Lehet, hogy mégse volt irreálisan magas az ár, ezt nem tudhatjuk, hogy milyen munkáról és mennyi pénzről beszélünk.
Meg az is lehet, hogy átbsztak, de hát ebben neked is komoly részed volt, mert nem nyaggattad, hogy de akkor is, mondjon egy árat, mielőtt elővenne bármilyen szerszámot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!