Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szóbeli,megbizásos szerzödés...

Szóbeli,megbizásos szerzödés esetén. Már megtörtént a teljesítés, de sem a megbizás kiadásakor, sem a munka elvégzése idején, csak a munka befejezése után közölte az árat a munkával megbízott személy. Ez az ár joval magasabb a vártnál. Fizetendö-e ?

Figyelt kérdés
2022. aug. 21. 00:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

10-es Az összeg: 800.000 Huf , szóval majdnem 1.000.000 Huf. A rezsiórabérről annyit, az ilyen kiásásokért a napi bér szokott lenni 10.000 - 20.000 Huf 8 órára általában. A kiásandó cső hossza, lemértem 23 méter. Egy keri út, ami beton járólapokkal van kirakva alatt.

Órabérekről, szakmunka, az drágább, pl. 25.000 - 45.000 de az is 8 órára. Itt a kertben történt a kiásás nagy része, a házban a szakmunka része kb. max. 4-6 óra volt, az aljat beton áttörése, visszacsinálása, csö falra rakása, majd annak még egy fal áttörése utáni bekötése. Belső viz - "szerkezeti" átalakítás nem történt. Vagyis bent még most is a régi cső vezeték van, de mivel az igénybevétele nem olyan mint a kinti csöveké, ezért értelmetlen lenne cserélni azokat is, nagy bontásokkal főleg nem.

2022. aug. 21. 13:48
 12/20 A kérdező kommentje:
Én is reálisan max. 250 K-ra gondoltam, de azt főleg a gyorsaság miatt, mivel kánikula alatt ki akar főleg ilyen munkát végezni ? De ez az ár egyértelmüen teljesen a valóságtól elrugaszkodott, vagyis támadható, hiszen erről szóban SEM tudtam még egyeztetni sem !
2022. aug. 21. 13:51
 13/20 anonim ***** válasza:
23 méter vízcső cseréje, kerti ásással 250k-ért??? Te hülye vagy? 800k-ért baráti volt.
2022. aug. 21. 13:56
 14/20 anonim ***** válasza:
Számlát kaptál?
2022. aug. 21. 13:59
 15/20 anonim ***** válasza:

Igen, reális lett volna az az ár, amit a 11-ben írsz.

Hát, így jártál.

De mivel nem állapodtatok meg ennyiben, hát így jártál, nem valószínű, hogy tudnál bármit tenni. Vagy ha esetleg igen, akkor a bíróság meg ügyvéd elvinné a különbséget. És sajnos a pert nem a vesztes fizeti, hanem az, akire a bíróság ráterheli. (Sok esetben a vesztesre, de nem feltétlenül. Mondhatja a bíró, hogy ki-ki a saját ügyvédi költségét állja, a perköltség meg feleződik.)

Elhiszem, hogy dühítő, de nem gondolom, hogy érdemes volna perbe belemenni így, hogy részben te is hibás vagy.

2022. aug. 21. 14:11
 16/20 A kérdező kommentje:
15-ös Ettől függetlenül, mit írtál, ez egy normális, megállapodáson alapuló árazás esetén SEM elfogadható a 800k vagyis nem kicsit, nagyon sok. Főleg egy olyan "ember" részére aki maga nem is dolgozik, csak a "munkát" úgymond szervezi az embereinek, szállítja őket, egyik helyről a másikra, elmondása szerint, természetesen nincs semmily, se cége, se vállakozása. At a gépjármü amit használ, feltehetően szintén kölcsönözve van nála..
2022. aug. 21. 19:05
 17/20 A kérdező kommentje:
15-ös Itt ha akár hatóság, akár bíróság megállapthatja az ÁTVERÉS tényét, ebben az esetben viszont egy "normális" állapot elérésére kell törekedni, vagyis a fúlfizetést is visszautaltathatja a bíróság.
2022. aug. 21. 19:07
 18/20 anonim ***** válasza:

23 m kültéri vízcső nagyjából 230k

Kötőelemek 50 k

Kert fel és visszaásása 23 méteren 80cm szélesen és 80 cm mélyen ezek szerint 4 ember 1 heti munkája (4x40 óra meló) vagyis 13k/ óra… emberenként 3250 forint

2022. aug. 21. 19:28
 19/20 anonim ***** válasza:

"23 m kültéri vízcső nagyjából 230k"

Ez honnan jött?

[link]

2022. aug. 22. 17:59
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én is úgy max. 250K-ra gondoltam, annyi a korrekció 1 volt ez a csaló főnök, aki nem vett szerszámot a kezébe, csak jópofizott, és 3 ember volt akik dolgoztak.
2022. aug. 23. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!