Szemüvegvásárlásnál mi minősül hibás teljesítésnek?
Érdekes helyzet állt elő, az egyik híres optikaláncnál vásároltam szemüveget, viszont miután átvettem rengeteg baj volt vele, széleken homályosan láttam, az alsó részén pirosas-sárgás elmosódás, élesen csak a közvetlen közepén láttam és nagyon torzította a teret.
Visszavittem, hogy akkor jótállási idő alatt kérnék kijavítást vagy kicserélést. Az optika állítása szerint ugyanakkor ez nem tartozik a hibás teljesítés körébe mivel maga a lencse hibátlanul lett beillesztve a keretbe és semmi egyéb, gyártási hibája nincs. Végül hajlandóak voltak jószándékuk jeléül kicserélni a lencsét a másikra, ami kevésbé vékonyított - erre még várok - Viszont az elállást határozottan elutasítják, lévén nincsen hibás teljesítés.
Szerintetek ilyenkor mi minősül hibás teljesítésnek? Kizárólag, ha maga a lencse anyaga vagy a becsiszolás hibás, vagy ha a vásárló nem lát benne jól?
Itt azért bonyolultabb a dolog, mint pl egy kenyérpiritó esetén, hogy működik vagy nem működik.
Kérdés ki csinálta a szemvizsgálatot. Ha nem ők te meg csak választottál egy random lencsét akkor nem hibás teljesítés.
Ha ők csinálták a félresikerült szemvizsgálatot és az alapján adtak lencsét akkor természetesen hibás teljesítés.
Ha meg nem is volt vizsgálat mert divat vagy napszemüvegről van szó, akkor kb a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el van, megjegyzem jogosan. Jó lenne ha visszavinném a chipset a tesco-ba mert nem ízlik.
Ha az új lencse is ugyanolyan rossz lesz, akkor tuti valószínűleg a beméréssel volt a baj. Ők mérték be, viszont én utólag elmentem egy orvoshoz is, aki ugyanolyan értéket mért be, egyedül annyi a különbség, hogy az egyik szemen egy negyed cilinderrel többet mért.
Az optikában másmilyen módszerrel mértek, pluszos cilinderrel, míg a jelenlegi minuszos. Ez állítólag csak egy sima átszámítás, nem tudom befolyásolja-e a lencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!