Régebben az volt, hogy "ki mit talál övé", most meg már bűncselekménynek minősül?
2021. máj. 1. 06:49
2/12 anonim válasza:
Ha találsz az utcán egy 200Ft-os érmét, esélytelen megtalálni, ki hagyta el, egy okiratokat tartalmazó pénztárcát régen sem tarthattál meg következmények nélkül, ráadásul most már a boltokban kamera is van.
3/12 anonim válasza:
Ami nem a tied, nem nyulhatsz hozza! :) Ott felejti valaki, vagy akar kiesik a zsebebol, de direkt is leheti valaki ... ahhoz senkinek semmi koze!
Autok is parkolnak az utcan ... ettol meg nem ulhetsz bele, hogy hazamesz :)))
4/12 anonim válasza:
"ki mit talál övé" - ilyen nincs :)
Aki kapja marja! - ilyen van, de ez egy masik tortenet.
5/12 anonim válasza:
"ki mit talál övé" ... Husvetkor, ha a gyerekeknek meg kell talalni az eldugott edessegeket a kertben :)
6/12 anonim válasza:
Az éremnek kétoldala van. Én egyszer a hátizsákomat hagytam egy kajálda teraszán, jó messze a lakásomtól. Mindenem benne volt. Hazatekertem és mikor nyitni akartam az ajtót, akkor vettem észre, hogy a hátizsák ott maradt. Ezerrel vissza tekertem és ott volt a székben, ahol hagytam. Senki nem nyúlt hozzá.
7/12 anonim válasza:
Nem igaz az, hogy régebben a "ki mit talál övé" alapelv általánosságban érvényes volt. Már régen is úgy volt, hogy ha találtál valamit, amiről meg lehetett állapítani, hogy kié, akkor meg kellett próbálnod visszaszolgáltatni neki. Egy olyan pénztárca esetén, amiben személyes iratok is vannak, nem nehéz megállapítani, kié lehet a benne található pénz, a megtaláló pedig akkor jár el jogszerűen, ha ezt hiánytalanul visszaadja a tulajdonosnak. Ha a tulajdonosnak nem kell a pénz vagy egy bizonyos összeget önszántából odaad a megtalálónak jutalomként, az rendben van, de az, ahogy ebben az esetben eljárt a megtaláló, nem volt jogszerű már régen sem, jelentsen neked a "régen" akármit is.
8/12 anonim válasza:
Én pont ilyen miatt vagyok most bajba. A buszmegállóba találtam a pénztárcát és mivel benne voltak az iratok elvittem a tulajdonosnak! Ő meg elment a rendőrségre h volt benne 200 ezer ft de azt nem adtam vissza. Pedig csak némi apró volt benne és nem vettem ki semmit
9/12 anonim válasza:
A jogban biztosan nem volt ilyen alapelv.
A cigányok mondják, hogy amit a szeme meglát, a keze nem hagyja ott.
10/12 anonim válasza:
Nem jól csinálta a bástya, a pénzt kellett volna kivenni, de csak ha a kamera nem látja.
Persze ha ci...ca lett volna, akkor vihette volna bátran, no problem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!