Bűncselekménynek minősül, ha az élettárs felpofozza a társát?
Ha nem közterületen vagy nyilvános helyen történt, akkor ez könnyű testi sértés tényállásba illeszkedő. Magánvádas, tehát ebben a rendőrség nyomozóhatóságként, az ügyészség közvádóként nem illetékes, bíróságon tehetsz feljelentést magánindítvánnyal, illetéke 10 ezer forint.
Az mindenképpen helytelen, hogy a gyerek előtt hintette meg a menyecskét.
Viszont, milyen nő az, aki egy ilyen barommal egy percig is hajlandó együtt élni?
Kérdező!
Ez a sérülés fokától függ.
Ha nincs meg a 8 nap, akkor ez könnyű testi sértés lehet.
(kapcsolati erőszakhoz az ilyen bántalmazásnak rendszeresnek kell lennie, valamint ha a könnyű testi sértés is megvalósul a kapcsolati erőszakon belül, akkor az súlyosabban minősül)
Kiskorú veszélyeztetése - konkrét kötelességszegés hiányában - nem tényállásszerű.
A 8-as válasza tökéletesen pontos.
Anyamat ugy vagta pofan az elettarsa evekkel ezelott,h nekiesett a tukornek. Felhivott es mondtam neki ,h rahivom a rendoroket ,nyissa ki nekik a kaputelt es rugja ki a pasast,akinek nem anyam lakasaba szolt a lakcimkartyaja!!
A rendoroknek ezt elmeseltem telefonban es mondtam,h menjenek ki,mert lehet,h megoli a foszer. Kimentek es megvartak,amig elkoltozik a faszi!!
Budapesti eset. Kb 5 eve!!! Igenis kimennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!