Hogy van ez a jogi ellentmondás? A. Szóbeli szerződés érvényes akkor is ha nem írtam alá. Tehát nem tehetem meg azt hogy meggondolom magam és nem írom alá azt amiben megegyeztünk.
A 0,07 mg\l pont 30.000 fix közig bírság, ami jár, ha elismered, ha nem.
0,05 mg\l alatt nem vagy köteles elismerni.
Bár új rendőrök már azt mondják, ilyen már nincs, érts: zéró tolerancia, vagyis 0,01-re is büntetnek
A szóbeli szerződéssel csak annyi a gond, hogy hogyan bizonyítod, ha a másik tagadja? Legfeljebb akkor tudod, hogyha hangfelvételt készítettél.
A szóbeli megállapodás olyan korban volt érvényes, amikor még más volt az értékrend, a kimondott szónak volt jelentősége. Ma már hazudozik mindenki össze-vissza, érdekeinek megfelelően. Ezért kell írásba fektetni a megállapodást.
Én olyan esetre gondolok amikor bizonyítható. Itt most nem a bizonyíthatóság kérdés, hanem a szóbeli szerződés jogi alapja.
Nem pont alkoholos példára gondoltam volna de ha azt vesszük, egy olyan esetre gondolok amikor az illető bevallja hogy ivott de a véralkohol vizsgálata a fent említett büntethetőségi határ alatt van. Nem tudom hogy ez most 0,01-nel kevesebb vagy több, sok minden elhangzott de lényeg hogy alatta van. Ennek több oka is lehet rosszul becsülte fel az eltelt időt nem volt tisztában hogy a mennyiség amit megivott sok vagy kevés és bevallotta hogy igen ivott.
Esetben mi számít az hogy bevallotta hogy ivott vagy az, hogy a törvény által előírt határérték alatt vagy felett van e a véralkohol szintje?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!