Fizetési meghagyás, ellentmondás és utána?
Kaptam egy fizetési meghagyást, tele olyan dolgokkal amivel biztosan nem tartozok.
Írtam a közjegyzőnek egy ellentmondást aztán elküldtem.
Úgy tudom ilyenkor per lesz az ügyből. Azt mondom legyen, aztán gondolom mindenki hozza a bizonyítékait.
Van, hogy aki kiadta a meghagyást visszalép, mert érzi hogy alaptalan, úgyse nyerné meg vagy már mindenképp lesz per?
Ha visszalép később újra küldözgethet ilyen meghagyást? Csak mert egyszer véletlen nem veszem át, vagy távol vagyok hosszabb ideig, eltelik 15 nap és akkor megnyerte?
*Van, hogy aki kiadta a meghagyást visszalép,
Van.
*Csak mert egyszer véletlen nem veszem át, vagy távol vagyok hosszabb ideig, eltelik 15 nap és akkor megnyerte?
nem.
Úgy tudtam, hogy ha nincs ellentmondás 15 napon belül akkor jogerőre emelkedik és behajtható.
Kifejtenéd bővebben, miért nem nyert, ha nem tudok ellentmondani határidőn belül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!