Ha az engem megruházó személyt távoztában fújom le spray-vel, akkor az még jogos önvédelem?
Tehát mondjuk belémköt az utcán, elagyabugyál. Majd elindul, mint aki jól végezte dolgát. Én ekkor előveszem a nálam lévő önvédelmi spray-t, utánamegyek, hátulról megrúgom, majd ahogy megfordul, ráfújom a spray-t. Ez még jogos önvédelem? Vagy belém állhatnak, hogy ekkor már elmúlt a veszély, és így jogtalanul használtam?
Vegyük azt verziót is, hogy elvette a tárcám, és én a lefújás után visszaveszem tőle. Meg vegyük azt is, hogy nem rabolt ki, és én csak szimpla bosszúreakcióként megyek utána és fújom le.
"Aztán azt hogyan bizonyítja be, hogy az már utána volt és nem a védekezés részeként. Te azt mondod, te vagy az áldozat, tehát eleve ő a hunyó."
Sértettként és tanúként az igazat kell mondani. Persze lehet ezzel játszani, csak nem érdemes. Sokan ott követnek el hibát hogy azt hiszik a rendőrök vagy a nyomozó hatóság egyébként tök hülye.
két másodperc gépeléssel és találat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!