Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerinted melyik a fontosabb...

Szerinted melyik a fontosabb A gyűlöletbeszéd büntetése vagy a szólásszabadság?

Figyelt kérdés
2022. szept. 15. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/81 anonim ***** válasza:
47%

"Eddig azt hajtogattad, hogy a cigányok 99,sokkilences százaléka normális és csak 0,soknulla1 százalékukkal van gond."

Ezt nem én mondtam, az egy másik hozzászóló volt. Amúgy azzal én is egyetértek, hogy sok a kognitív torzítás e téren, mert a romáknak is csak kis százaléka agresszív, kötekedő alak. Ez nem sok vigasz annak, akibe többször is belekötnek, de ettől még nem lesz igaz, hogy a 90%-ukkal ilyen gond lenne.

Engem az éjszakában szerintem kevesebb bekóstolás ért romáktól, mint magyaroktól. Ment persze az "aggyácigit", de pl aki elkezd lökdösni, mert az ajtóban álltam, vagy direkt nem kerül ki menet közben, általában nem a romák voltak.

Az én személyes tapasztalatoml az, hogy a romák többnyire közvetlen, kedves emberek, de eléggé lecsúszottak, nagy a civilizációs távolság. A viselkedésük, gondolkodásuk a kisgyerekeimére emlékeztet: impulzív, ösztönös, vágyközpontú, lobbanékony. Ez elég kiszámíthatatlanná és megbízhatatlanná teszi az együttélést velük, erre értettem, hogy van velük nehézség, nem is kevés.

Ugyanakkor kitartok amellett, hogy ez leginkább civilizációs probléma, nem genetikai hátterű.

2022. szept. 18. 07:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!