Szerinted melyik a fontosabb A gyűlöletbeszéd büntetése vagy a szólásszabadság?
"Már azzal leírta magát, hogy állítása szerint 99%-ban csak rendes cigányokkal találkozott"
Miért, mit kéne írnom, ha egyszer így van? Általánosban, gimiben, egyetemen is jó pár szaktársam az volt, és mind közül egyetlen problémás gyerek volt még negyedikben. Ő aztán gyorsan el is lett tanácsolva.
Amikor a házat újíttattuk fel, gyakorlatilag az egész bagázs, a kőműves culágertől kezdve a villanyszerelőig roma volt, mindegyik becsülettel végezte a munkáját. Jelenleg a kereskedelemben dolgozom, több partnerünk is van ahol több cigány is dolgozik, nem egy helyen közvetlen vele állunk kapcsoaltban, például ő a raktárvezető, és hasonlók. Soha egyszer nem volt még egyikükkel sem probléma, minden fizetés mindig időben megjött, sosem kaptunk pocsék szállítmányt, sem hiányosat, stb.
"Tehát elismered, hogy Amerikában a négerekkel szembeni elővigyázatosság nem rasszizmus"
Hol írtam bármi hasonlót? Tényleg annyira bukta az álláspontod, hogy már neked is csak annyira telik kínodban hogy hazug módon mások szájába próbálsz mondatokat adni?
Nem gondoltam hogy sikerülhet a korábbiakat alulmúlnod, de sikerült. Azt hiszem hagylak is, ha ilyen eszközökhöz nyúlsz, akkor nyilván már te is érzed hogy tarthatatlan az álláspontod. További szép napot és kellemes előítéletekkel teli gyűlölködést :)
"Fölösleges erről vitázni, mert a liberális rendszerben ezt tagadják"
Van itt egy örök félreértés. A jobboldali elveket vallók gyakran arról beszélnek, hogy beszélni kell a cigánybűnözésről/négerbűnözésről, de liberális média nem hajlandó elismerni a létezését.
A valóság az, hogy nem elismerésről, vagy tagadásról van szó, hanem arról, hogy a liberális gondolkodás nem cigánybűnözésről akar beszélni, hanem bűnözésről, és annak okairól.
Én azt látom, hogy a bűnelkövetők döntő többsége mélyszegénységben élő, aluliskolázott ember. Ha pedig etnikailag nézzük, akkor bizony ezeknek a lecsúszott embereknek jókora százaléka roma. Ebből én arra következtetek, hogy, ha szép lassan be tudnánk a cigányokat integrálni a társadalomba, iskoláznánk őkez, szmtb, akkor kevesebb lenne bűnöző közülük.
Te meg pont fordítva húzod a követekeztetést. Szerinted a romák többsége lecsúszott és bűnöző, amiből arra következtetsz, hogy a cigányok születetten ilyenek, és a megoldás az, hogy ki kell őket rekeszteni.
Szerintem a romák helyzete társadalmi folyamatok következménye, szerinted a romák maga az ok. Nem arról van szó, hogy én pl letagadnám, hogy sok roma (vagy ültesd át négerre ha akarod) bűnöző, hanem arról, hogy kontraproduktívnak és irrelevánsnak tartom a rassz ilyen módú belekeverését a párbeszédbe.
#76: "a liberális gondolkodás nem cigánybűnözésről akar beszélni, hanem bűnözésről, és annak okairól"
A genetika és a kultúra nem szerepelhet az okok között?
"ha szép lassan be tudnánk a cigányokat integrálni a társadalomba, iskoláznánk őkez, szmtb, akkor kevesebb lenne bűnöző közülük"
Sokszor megpróbálták már, teljes kudarccal.
"Szerinted a romák többsége lecsúszott és bűnöző, amiből arra következtetsz, hogy a cigányok születetten ilyenek"
Nem gondolom, hogy kizárólag a génjeik miatt lehet, de azoknak is van szerepe a viselkedésükben.
"a megoldás az, hogy ki kell őket rekeszteni"
Nem én rekesztem ki őket, ők nem akarnak a társadalom értékrendje szerint élni.
"A genetika és a kultúra nem szerepelhet az okok között?"
Már hogyne szerepelhetne, miért ne? Van ezzel kapcsolatban valamilyen genetikai ismereted? Olvastál valamiféle kutatást, ami azt írta, hogy a romák körében nagy százalékban öröklődik valamiféle genetikai tulajdonság, ami agresszivitásra hajlamosít? Vagy jól sejtem, hogy a genetikai háttér a saját véleményed csupán, amit amúgy semmi más nem támaszt alá?
Mármint nincs baj azzal, ha neked ez a véleményed, csak ne kezeljük, úgy, mintha ez egy tény lenne, amit a "liberális média letagad". Ez egy gyakori vélemény, amit amúgy nem támaszt alá semmi.
"Sokszor megpróbálták már, teljes kudarccal."
Magyarországot többször próbálták már a Ausztria életszínvonalára felhozni teljes kudarccal. Ez nem jelenthet mást, minthogy Magyarország alkalmatlan erre, és kár is próbálkozni?
"Nem én rekesztem ki őket, ők nem akarnak a társadalom értékrendje szerint élni."
Lehet így is nézni, és van is benne igazság, de azért a magyar nép sem túl megértő az ő értékrendjükkel szemben. Igazából ez egy öngerjesztő folyamat: ha te azt érzed, hogy a társadalom nem tolerálja a kultúrádat, akkor nem is akarsz annak a társadalomnak megfelelni, ezért még kevésbé fognak tolerálni. A végén mindkét fél úgy érzi, hogy a másik kezdte.
A cigány kisfiúk már gyerekkorukban meghallgatják, hogy a magyarok utálják és lenézik őket mert cigányok, a magyar kisfiúk is gyerekkorban meghallgatják, hogy a romák veszélyesek, óvakodjon tőlük. Aztán találkoznak a grundon, bizalmatlanul, ellenségesen viselkednek egymással, és igazolva is látják a hallottakat. Mindketten azt fogják gondolni, hogy a másik volt.
"elképzelhető, hogy nem a magyar társadalommal van a baj."
Én nem mondtam, hogy a magyar társadalommal baj van. Egyszerűen azt mondtam, hogy a probléma társadalmi, nem genetikai eredetű. A romák körül egy rakás probléma van, teljesen egyetértünk. Abban nem értünk egyet, hogy ezzel milyen irányba kellene elmozdulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!