Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elvalnak a fiamek de van egy...

Elvalnak a fiamek de van egy garazs amit az eskuvo utan vettem a fiamnak az osszes sporolt penzem rament.Ebbol a fiam 'felesegenek'a garazs aranak a felet 'oda kell adnom'? Mit csinalnatok a helyunkben? Borzasztoan bant

Figyelt kérdés
2022. szept. 7. 16:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
9. penzt kert kolcson a gyerekem hogy a sajatjaval kiegeszitve ki tudja fizetni a garazst.
2022. szept. 7. 21:33
 12/17 A kérdező kommentje:

9.igazad van csak gyorsan kellett neki es nem gondoltam bele hidd el banom is,mert a tobbi gyerekemnek is rossz.

jelenleg abban bizunk hogy a masik fel rendes lesz hiszen neki ahoz a penzhez nincs koze amit ebbol kapna,hiszen sokat segitettunk neki masban is

2022. szept. 7. 21:37
 13/17 anonim ***** válasza:
Akkor most kölcsön kérte a fiad az a pénzt? Amit a feleségével ketten aláírtak, hogy ezzel az összeggel tartoznak neked? Mert akkor ketten tartoznak felesben, a feleség a fele összeggel jön neked, ha jól értem.
2022. szept. 8. 09:26
 14/17 anonim ***** válasza:

10

Ügyvéd megmondja. Én nem vagyok ügyvéd.

2022. szept. 8. 09:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne tudni a pontos jogcímet, ami alapján hozzá került az összeg.
2022. szept. 8. 17:39
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, azt jó lenne tudni, hogy a papíron kinek és milyen jogcímen adtad a pénzt. Ha ajándék volt, amit a feleségnek (is) adtál, akkor 5 éven belül visszakövetelheted, ennyi az általános elévülési idő.

Ptk.:

"6:237. § [Ajándék visszakövetelése]

(...)

(3) Az ajándékozó visszakövetelheti az ajándékot, vagy követelheti az ajándék helyébe lépett értéket akkor is, ha a szerződő felek számára a szerződéskötéskor ismert olyan feltevés, amelyre figyelemmel az ajándékozó az ajándékot adta, utóbb véglegesen meghiúsult, és e nélkül az ajándékozásra nem került volna sor."

Neked az volt a feltevésed, hogy a gyerek meg az asszonya a világ végéig együtt élnek majd. És ez meghiúsult.

2022. szept. 10. 13:08
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Vegul visszakaptad?
2023. máj. 22. 21:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!