Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy évig érvényes személyi...

Egy évig érvényes személyi igazolvány kiváltásakor kötelező-e az ujjlenyomat most? Nem volt az, változott-e?

Figyelt kérdés

#személyi igazolvány #okmány #hatályos jogszabály
jan. 26. 21:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Persze.
jan. 27. 00:18
 2/6 A kérdező kommentje:
2024 év végén még nem volt kötelező, tehát nem "persze". Változott ezévben?
jan. 27. 22:20
 3/6 Hova gondolsz ***** válasza:

Dehogynem volt kötelező, én azért nem kaphattam rendes személyi igazolványt, mert a betegségemből adódóan nem tudtam elmenni ujjlenyomatot adni, így útlevelem lett, ami csak egy évig érvényes. Ez kb. decemberben volt, és a 1818-as telefonszámon tájékoztattak erről.

(Meghatalmazással más intézte helyettem, és orvosi igazolás is kellett, hogy tényleg nem vagyok képes elmenni az okmányirodába.)

jan. 29. 19:57
 4/6 A kérdező kommentje:
Az "Egy évig érvényes személyi igazolvány"-ról szól a kérdés, nem a rendesről. Egy évesnél nem volt tavaly kötelező.
jan. 29. 21:08
 5/6 Hova gondolsz ***** válasza:
Bocs, ezek szerint nem olvastam el rendesen a kérdést.
jan. 29. 22:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Létezik egyáltalán 1 évig érvényes szig? A neten nem találtam olyat, ami 120+120 napnál hosszabb időre érvényes.
jan. 31. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!