Van valami mód az ujjlenyomat adásának kikerülésére a személyi igazolvány készítésekor?
"Csak szerintem botrányos ez az egész, vagy más is így gondolja?"
Nem csak szerintem, betörők, rablók mind ki vannak akadva. Nem értem, akinek nincs titkolni valója miért fél ettől az ujjlenyomatos dologtól?
Két eset van, amikor nem kell. Most jártam ennek utána, mert lejárt a személyim.
1. Ha nem tudsz. Vagyis olyan mértékben károsultak az ujjaid, -égés, baleset miatt-, hogy lehetetlen levenni az ujjlenyomatod. Erről orvosi igazolást kell vinni.
2. Az én esetem:
Fizikailag nem vagyok képes elmenni a betegségem miatt. Természetesen erről orvosi igazolást is kell, hogy mozgásomban korlátozott vagyok, meg kell még születési anyakönyvi kivonat, és itthon készült fénykép. Ezeket kell majd bevinnie a barátomnak az okmányirodába.
De mivel nem lesz ujjlenyomatom, így a fentebb leírt feltételekkel ÉVENTE kell útlevelet csináltatni a személyi helyett.
Valahol azért nevetséges, hogy menni azt nem tudok, (csakúgy-ahogy itthon), ezzel szemben lesz útlevelem.:D
Van. Nem kell megcsináltatni, ha van érvényes jogsid. Nem kötelező már rég. Én is undorítónak tartom, nem is készíttettem el én se. Mi lesz a következő, ami kell hozzá?!
Biztos a segglyuk méret is azonosító lesz rajta... Kritikán aluli ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!