Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ügyvédet lehet arra kérni...

Ügyvédet lehet arra kérni hogy felhívjon egy kis vállalkozót beperléssel kapcsolatban ?

Figyelt kérdés

Nagyon röviden tömören : egy kis vállalkozótól már 3x vásároltam x terméket amit árul. Minden alkalommal gondom volt a termékkel amit normál emberi kulturált módon közöltem vele hogy elégedetlen vagyok. A legutóbbi vásárlási szándékom alatt viszont közölte hogy nem hajlandó többet eladni nekem semmit. A konkrét kérdésem hogy ügyvéd segítségét igénybe vehetem abban a formában hogy az ügyvédet azzal bíznám meg hogy hívja őt fel és közölje vele hogy ha nem ad el terméket nekem akkor feljelentést indítványozunk az ügyvéd segítségével ?

Gondolom ettől egy kicsit helyre rázódna az elméje és rá döbbenne arra hogy nem jogosan járt el hivatalos eladóként.

ma 02:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szóval szó szerint ügyvéddel szeretnél fenyegetőzni.

Nem, ez szerencsére nem jogszerű.

ma 02:53
 2/13 A kérdező kommentje:
Így hajnal 3 tájékán megértem hogy fáradt/álmos vagy és így ebből eredően nem igazán értetted a kérdést. Semmiféle eredetű fenyegetőzés nincs a dologban, a konkrét cselekvésem annyi lenne hogy az ügyvédemet arra kérném hogy tájékoztatást adjon az eladónak arról hogy NEM JÁRT EL JOGOSAN velem szemben, ezért elfogadja e a feljelentést vagy megegyezik velem a termék eladásáról újra…
ma 03:01
 3/13 anonim ***** válasza:
55%
Felszólító levelet lehet vele íratni, ez a beperlés előtt hasznos lehet.
ma 04:16
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet kérni erre egy ügyvédet, csak ki fog röhögni.

1) nem köteles veled üzletelni senki

2) nincs jogalapod feljelenteni, mert nem történt bűncselekmény

ma 04:37
 5/13 anonim ***** válasza:
53%

"Szóval szó szerint ügyvéddel szeretnél fenyegetőzni."

Törvényes következményekkel - pl. fogyasztóvédelmi, kártérítési eljárással - nem lehet fenyegetőzni, az ilyen "ígéret" nem minősül jogilag fenyegetésnek.

Kérdező!

Mégis hogy akarod bizonyítani, hogy téged szándékosan (a korábbi viszonyotokra nézve) zár ki a kereskedelemből valaki?

Ha jogos a szavatossági igényed, akkor ennek a vállalkozó köteles eleget tenni.

De egyébként annak árul és ad el, akinek akar.

(nem törvényes, de meg lehet oldani...)

ma 04:58
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem köteles velem üzletelni ? Nem egy magánszemélynek a jófogásos hirdetéséről beszélünk aki eladni akar egy terméket. Hivatalosan üzemelő vállalkozásról van szó, szerinted megválogathatja kedve szerint hogy amit árul hogy kinek s kinek nem adja el ? A másik dolog hogy csak kizárólag bűncselekmény esetén lehet ügyvédhez/hatósághoz fordulni ? Ne vicceljünk már. Kérem olyanok kommenteljenek már akik értenek is valamennyire a jogi dolgokhoz. Nagyon szépen köszönöm!
ma 05:02
 7/13 A kérdező kommentje:
Egy online felületen megvan minden üzenet váltásunk, szóval kézzel fogható bizonyítékom van hogy a kedves eladó nem járt el jogosan velem szemben.
ma 05:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Az ügyvéd nem fog felhívni senkit ennek érdekében normális körülmények között. Az fenyegetés lenne, minimum etikai kódex ellen menne. Köszönöm a lekezelő stílust.

#6#7

Ha ennyire biztos vagy a dolgodban, mit keresel itt?

ma 05:28
 9/13 anonim ***** válasza:

"nincs jogalapod feljelenteni, mert nem történt bűncselekmény"

Feljelenteni bárkit fellehet, majd a bíróság eldönti, hogy van alapja vagy sem.

ma 05:44
 10/13 anonim ***** válasza:

"Hivatalosan üzemelő vállalkozásról van szó, szerinted megválogathatja kedve szerint hogy amit árul hogy kinek s kinek nem adja el ?"

Jogilag nem, de technikailag minden további nélkül.

Neked kell a közvetett hátrányos megkülönböztetést alátámasztani, adatokkal, körülményekkel.

Ő viszont hivatkozhat bármire, ami belefér az üzletpolitikába, ill. üzleti gyakorlatba, pl. talált mást helyetted, akinek jobb feltételekkel tud értékesíteni, vagy épp akkor fogyott el a készlet, amikor rendeltél és ezért nem teljesít... etc.

Próbálkozhatsz, de ha ügyes, nehéz rajta jogi fogást találni, bármennyire is nem jogszerű.

ma 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!