Ügyvédet lehet arra kérni hogy felhívjon egy kis vállalkozót beperléssel kapcsolatban ?
Nagyon röviden tömören : egy kis vállalkozótól már 3x vásároltam x terméket amit árul. Minden alkalommal gondom volt a termékkel amit normál emberi kulturált módon közöltem vele hogy elégedetlen vagyok. A legutóbbi vásárlási szándékom alatt viszont közölte hogy nem hajlandó többet eladni nekem semmit. A konkrét kérdésem hogy ügyvéd segítségét igénybe vehetem abban a formában hogy az ügyvédet azzal bíznám meg hogy hívja őt fel és közölje vele hogy ha nem ad el terméket nekem akkor feljelentést indítványozunk az ügyvéd segítségével ?
Gondolom ettől egy kicsit helyre rázódna az elméje és rá döbbenne arra hogy nem jogosan járt el hivatalos eladóként.
“ "Hivatalosan üzemelő vállalkozásról van szó, szerinted megválogathatja kedve szerint hogy amit árul hogy kinek s kinek nem adja el ?"
Jogilag nem, de technikailag minden további nélkül.”
De, jogilag is megtagadhatja, pont ugyanúgy, ahogy egy üzlet sem köteles beengedni, ha van megfelelő indoka rá (erre egy kiváló indok, ha pl nem megfelelően beszélt a kérdező az ügyfélszolgálatossal vagy indokolatlan reklamációkkal kedvezményeket akart kizsarolni)
Azért, mert pl. meleg, túl öreg, cigány, hajléktalan stb. nyilván nem diszkriminálhat.
#6: „...szerinted megválogathatja kedve szerint hogy amit árul hogy kinek s kinek nem adja el”
Ha jól értem, ez az eladó nem "kedve szerint" válogatja meg a vevőit, hanem aszerint hogy ha valakinek nem felel meg az áruja minősége, akkor nem adja el neki, mert tudja hogy úgyis reklamáció lesz belőle, tehát már eleve ki sem ajánlja. Ez tudtommal jogszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!