Mit lehet kapni,hogy ha egy csővest megverek/megölök önvédelemből?
Ez csak fiktív jellegű,vagyis tegyük fel:
Budapesten vagyok,blaha,mennék a utcán,oda jön nyilván egy csővike pénz kérni,meg hát minden,de én nem adok mert van mire költenem nekem is..
És mivel tuti hogy vagy alkoholista,vagy drogos,nekem jön..
Na lényegében elő kapom a dezodort/üveget a placról,és jól megruházom (verekedésben),és tegyük fel félre holtra vertem.
Jogilag mit kaphatok ha egy pl:csőves megverésért/megölésért?
29
Hát.igem.csak tudod az se jó ha valaki kupán vágsz pl kővel,z meg össze barnitja magát,és meghal :D
Ja,ha egyetlen ütésbe belehal, az más.
De ha többször megütöd, akkor jogos a kérdés, hogy miért nem hagytad abba, amikor már nem volt képes további támadásra.
(nem, nincs kifogás, ha már képtelen bántani, akkor abbahagyod. A csövest is.)
Na, és ha a boncolás azt mutatja ki, hogy ütötted tovább, az agresszió.
És azt tuti nem úszod meg.
32
Vagyis félre értés ne essék:
Valós esetben nem egy ütés/vágás van,és nem btk határoza meg hogy hogyan ütsél (PL:lehet az is hogy jól irányzott mozdulattal fejen vágom,vagy ki rugom a lábát és elesik)..
Meg hát bunyó közben nincs olyan meddig mehetsz,nyilván ha abba hagyja,akkor nyilván nem ütlegelem,vagy ha fut,akkor se..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!