Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet kapni,hogy ha egy...

Mit lehet kapni,hogy ha egy csővest megverek/megölök önvédelemből?

Figyelt kérdés

Ez csak fiktív jellegű,vagyis tegyük fel:

Budapesten vagyok,blaha,mennék a utcán,oda jön nyilván egy csővike pénz kérni,meg hát minden,de én nem adok mert van mire költenem nekem is..

És mivel tuti hogy vagy alkoholista,vagy drogos,nekem jön..

Na lényegében elő kapom a dezodort/üveget a placról,és jól megruházom (verekedésben),és tegyük fel félre holtra vertem.

Jogilag mit kaphatok ha egy pl:csőves megverésért/megölésért?

2022. júl. 2. 18:03
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

7

Nem,mivel van más gondolat menetem mint a erőszak :)

2022. júl. 2. 18:39
 12/33 anonim ***** válasza:
80%

Önvédelemből elég nehéz megölni valakit.

Ha már a földön fekszik, mozgásképtelen, nem tud felállni sem, de te még hármat belerúgsz, az nem önvédelem. Lehet hogy az első ütés amivel földre vitted valóban jogos önvédelem, de ami utána következik az már biztosan nem.

2022. júl. 2. 20:14
 13/33 A kérdező kommentje:

12

Nyilván ha mostan olyan állapotban van,jobb inkább ott hagyni..

2022. júl. 2. 20:43
 14/33 A kérdező kommentje:

12

Akkor mondok másképpen a dolgot:

Mivel ugyebár budapest,sok csőves van,és sok csőves képes arra hogy nyakamat vegye mert ne adtam neki egy ezres...

És mivel csőviknek úgyi mind1 hogy börtöben vannak,vagy a utcán,és tegyük fel sétálok haza,és ugyebár vannak hobok,de oh ne,belém kötött egy alkesz hobó aki így közli velem:

"szevasz te mutáns gazdag &@@ccvcx> adjá ezres vagy elvágom a gizda nyakadat"

Én simán:"nem,van mire költenem,s..fej"

Hobó már bicskával:"most megöllek,elvágom a nyakadat,kicsinálak"

És tegyük fel csak példának hogy van egy eldobott sörös üveg,és én jól fejbe verem,és ÚGY megvédeni a bicskás támadótol.

2022. júl. 3. 13:15
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Itt az igazságügyi orvosszakértő dönt, meg hosszú procedúra.

De jog szerint nincs különbség a csöves, a sima rabló, az excsaj agresszív pasija, és a részeg alak között, aki a villamoson köt beléd.

Vagy egyszerűen bárki ellen, akit önvédelem során ölsz meg.

Szóval nem értem miért a csövesre van kihegyezve a kérdés.

2022. júl. 3. 16:51
 16/33 A kérdező kommentje:

15

Logikám szerint:

Oké,ott van Béla,aki normális életet él,tanul,diákmelózik, stb,van barátnője stb...

És PL:mondjuk részegen buliból jön,és nekem jön,és mivel részeg könnyebben leverem és nem verem agyon,de megcsapdosom,és nem okoztunk egymásnak súlyos sérülés...

De viszont ott van Feri,aki egy tipik csöves,büdös,rektes,egy senki alkoholista aki talán volt börtönben,vagyis egy senki piszkos aljadék,és úgy bevan lőve mint a állat meg agresszív.

És PL:Nekem támad,és mert nem adtam egy ezrest,és mivel alkesz csöves,és neki Mind1,nekem esik és elkezd sorozatosan ütni,és nyakamnak esik és folygotatni kezdene,és én sörös üveggel fejbe verem,és mivel még nem lett "támadás képtelené téve",újból nekem jön..

Na és gondolhatod egy csövest hogy állítol le?

2022. júl. 3. 17:32
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

1) Jogegyenlőség.

Azt jelenti, hogy Bélát megverni pont olyan, mint Ferit.

2)

Neked halvány lila gőzös nincs a csövesekről.

2022. júl. 3. 20:04
 18/33 A kérdező kommentje:

17

Nyilván nem az mondom hogy annyi ér béla mint egy rovar,de mondjuk mindig állapot függö úgy mondanám.(Érted,ha valaki széljel drogozott,alkoholista,büdös,meg amblock tuti gond van a lelkével/agyával)

És persze,alap hogy csővesekről annyi se tudok mint xy aki 17 éve már a kukákat foszgotaja.

2022. júl. 3. 20:22
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát, például kezdetnek tanuld meg leírni.

Csöves. Rövid ö.

2022. júl. 3. 21:16
 20/33 A kérdező kommentje:

19

Jovan,csöves.

2022. júl. 3. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!