Mit lehet kapni,hogy ha egy csővest megverek/megölök önvédelemből?
Ez csak fiktív jellegű,vagyis tegyük fel:
Budapesten vagyok,blaha,mennék a utcán,oda jön nyilván egy csővike pénz kérni,meg hát minden,de én nem adok mert van mire költenem nekem is..
És mivel tuti hogy vagy alkoholista,vagy drogos,nekem jön..
Na lényegében elő kapom a dezodort/üveget a placról,és jól megruházom (verekedésben),és tegyük fel félre holtra vertem.
Jogilag mit kaphatok ha egy pl:csőves megverésért/megölésért?
Jogilag nem számít ebben a helyzetben, hogy csöves.
Ha neked fent áll a jogos önvédelem és nem léped túl, megúszod. Ha nem áll fent és vagy túl lépted akkor garázdaság, önbíráskodás, súlyos testi sértés, emberölés és ezeknek különböző esetei.
Ha halálra versz valakit az nem önvédelemből ölés. Ezt nem is értem, hogy hogyan gondoltad? Hogyan lehet önvédelemből valakit agyonverni?
13 évet kapott ő:
Azt hitted a csövi kis bünti, a budai gazdag ficsúr nagy bünti, a panelproli meg közepes?
Mert nincs különbség.
Szóval gyilkolnál te is, és egy hajléktalanon tombolnád ki magad, magyarul?
Nekem eszembe nem jut ilyenen gondolkodni, és ha lenne ilyen szitu, gyorsan lelépnék a helyszínről.
Nehogy véletlenül az ip címed alapján megtaláljon a rendőrség, TEK...
6
Dehogy,ugyan már...
Már azért tettem föl a kérdést,hogy mert vidéki vagyok,és sokat hallotam hogy budapesten ezt meg azt ölték a csővik...
Nyilván nem akarok bántani,mert úram isten,mert van nagyyobb bajom mint mást megverni...
3
Nyilván nem így gondoltam..
Amúgy vissza gondolva,full marhaságot kérdeztem xD
3
Most gondolj bele nagyon:
Valaki megfog hátulról,vagy simán neked támad,nem az hogy add egy pofont,hanem hogy neked hajt,és a földre ver.
És ekkor mit csinálsz?
megköszönöd?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!