Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az öngyilkossággal próbálkozók...

Az öngyilkossággal próbálkozókat tényleg börtönbe is zárhatják emberölési kísérlettel?

Figyelt kérdés
2022. máj. 25. 10:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
nem én voltam az
2022. máj. 25. 19:18
 12/16 anonim ***** válasza:
Akkó jó!
2022. máj. 25. 19:23
 13/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha esetleg magad miatt kérdezted, akkor előbb inkább kérj segítséget más formában! rengeteg ember van akihez lehet fordulni, vannak anonim zöld számok is nem kell feltétlen személyesen beszélni a gondjaidról valakivel.
2022. máj. 25. 19:53
 14/16 A kérdező kommentje:

Dehogy.

Nem magam miatt kérdeztem.

Csak kíváncsi voltam.

2022. máj. 26. 08:50
 15/16 A kérdező kommentje:

Válaszolók!

Nem értek egy dolgot. Az emberölés ugye bűntett. De ha valaki megkér mást hogy ölje meg őt (kvázi asszisztált suicidium), akkor ha pl ad az ember aláírást hogy ő kérte a halált, akkor is elítélik az adott embert aki segített beki meghalni?

2022. máj. 28. 19:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Mi nem világos neked azon, hogy ha az emberölés bűntett akkor az is bűntett ha a másik kérte a saját megölését?

Ettől még ez emberölés marad.

Az öngyilkosság nem ezt jelenti, akkor más nem tesz semmit.

Sőt, mielőtt rákérdeznél erre is, az is bűntett ha nem akadályozod meg valaki öngyilkosságát, pedig megtehetnéd.

2022. máj. 29. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!