Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Semmi életkedvem mit csináljak...

Naruto-chan kérdése:

Semmi életkedvem mit csináljak? Egyszerűen hiába próbálkozok bármivel is semmi nem tesz boldogá egy picit se . Lett barátnőm de az se tesz boldogá .

Figyelt kérdés
A családomal már nem élek egy ideje . 10 éves korom óta . 21 vagyok . Dolgozzom már és van barátnőm már lassan 1 hónapja de még is úgy érzem továbbra se vagyok képes boldog lenni . Ha tehetném már az se érdekelne ha meghalnék . Szóval nem tudom mit csináljak magammal . Ilyet ne is mondjon senki hogy pszihologus mert az csak beszél . A közérzetem nem fog változni . ...

2018. aug. 20. 14:37
 1/4 anonim ***** válasza:

A munkádban kedved leled?

A barátnődet szereted? vagy csak használod?

Tudnál arra válaszolni, hogy mi a "boldogság"?

2018. aug. 20. 14:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen szerettem . De csak Hetente 1x tudok vele találkozni a munkám miatt . A munkám is szerettem de még is úgy érzem nem vagyok boldog .... Nem vagyok olyan hogy sajnáltatom magam . Egyszerűen tényleg nincs élet kedvem .
2018. aug. 20. 14:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Boldogság ? Számomra az lenne ha nem örjitenének meg a saját gondolataim :( Folyton rosszra gondolok . Folyton túl gondolom a dolgok és egyszerűen nem birom .
2018. aug. 20. 14:51
 4/4 anonim ***** válasza:

"az lenne ha nem örjitenének meg a saját gondolataim"

Ez igen! nem gondoltam volna hogy ilyen hamar megtaláljuk a baj forrását!

Mert pont erről van szó. A világ nem ilyen, vagy olyan - mindig azt éled meg, amilyenné Te teszed - a te saját képzeteid bántanak.

Azokat, mint tapasztaló alany Te hozod létre.

[link]

Nagyon segítő lenne ezt elolvasnád, kezdheted a 8.oldalon, a 2. könyvnél, mert az első köszönetnyivánítás. Marcus Aurelius hadvezér és császár - leült a folyó partjára és gondolatait leírta, magának, lelki fejlődésének. Ez egy lelkigyakorlatos könyv. Nagyon segítő, olvas el. És írd le a saját gondolataid egy naplóba, magadnak. Rendezettebbé válnak ettől a saját gondolataid és világosabb lesz az életed.

"Minden órában szigorúan tedd fel, hogy mindenkori ügyeidben római és férfi módjára pontosságra törekvő, mesterkéletlen méltósággal jársz el, s hogy minden más elfogultságtól megszabadítod magad. Ezt eléred, ha minden tettedet úgy intézed, mintha az volna az életben az utolsó: minden léhaság, józan megfontolástól elvonatkozott szenvedélyesség, képmutatás, önzés, sors elleni zúgolódás nélkül. Látod-e, milyen kevés kell ahhoz, hogy boldog, szinte az istenekéhez méltó életet élhessünk! Mert aki ezt betartja, attól az istenek sem kívánnak többet."

"Szorítsd vissza felbukkanó képzeteidet, s szüntelenül így szólj magadhoz: most csak tőlem függ, hogy lelkemben semmiféle hitványság, semmiféle vágy, általában semmiféle zavar ne legyen, hanem mindent a maga igaz voltában szemügyre véve, minden dologgal értéke szerint éljek. Ne feledkezz meg erről a természetadta szabadságodról.

2018. aug. 20. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!