Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Albérlet kérdés?

Albérlet kérdés?

Figyelt kérdés

Béreltünk egy házat 3 évig egy idős embertől. A tulajdonos ragaszkodott hozzá, hogy ne legyen szerződés. Semmiről nem írtunk szerződést. (Se a kaucióról, se bérleti szerződést se arról papír, hogy kiköltöztünk) Jeleztük, tavaly hogy elköltöznénk, mondta, hogy jó. El is jöttünk tavaly, rezsit kifizettük óra állás szerint és nem kaptunk vissza a kauciót sem, mert az utolsó hónapban még 6 napot a házban voltunk, (de már csak a férjem cuccai a garázsban/műhelyben) a maradék részt meg nem kértük, mondván ha bármi számla jön még akkor arra elég lesz az a penz. Eltelt fél év és a tulajdonos elkezdett követelőzni, hogy fizessünk ki ilyan meg olyan számlákat.

Az óra állások le vannak fotózva, a számlák meg megvannak, amik bizonyítják, hogy azt odáig ki is fizettük amíg fogyasztottunk, de nem érti, hogy hiába nem fogyaszt senki, a szolgáltató ettől még küld számlát, ha nem jelenti be azt hogy nem fogyasztott senki.

Szóval röviden tömören, az nem a mi fogyasztásunk, nem is élünk ott tavaly november óta a tulaj meg bírósággal fenyeget. Már most ott tartok, hogy én jelentem fel zaklatásért.

3 kérdésem van. Egyik, hogy mit tud tenni? (Bár ez azért számomra nyilvánvaló hogy semmit, a nagy semmivel... de erositsetek meg benne.. mondjuk kezdjük ott, hogy nem is volt szerzodes)

Második, hogy rákérdeztem, hogy akkor minek hagytuk ott nála a kauciót? (Erre letagadta, hogy volt kaució..) Ezek után mi a garancia rá, hogy nem áll elő meg ilyen követeléssel a jövőben? Bármivel? Akár hogyha valami elromlik, azt mondja mi tettük tönkre, stb.

Harmadik, hogy ha tovább zaklat akkor én mit tudok tenni. Gondoltam akkor én meg bejelentem az adóhatóságnál de lehet ennek az embernek ez sem elég.

2022. máj. 18. 07:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
25%

18, olvasd el mégegyszer :D

Ha te megölöd az anyámat, NEKEM kell bizonyítanom, hogy TE ölted meg. Nem pedig odamegyek a rendőrségre, közlöm, hogy Te megölted, és a rendőrség letartóztat téged, és meg kell védened magad (bizonyíték nincs, csak az, hogy én azt mondom). Nem gondolom, hogy olyan nehéz felfognod ezt nagyokos :D

2022. máj. 18. 10:29
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
21 vagyok, és nyilván nem ilyen egyszerű, de könyörgöm, húzd már rá a kérdező sztorijára az analógiát :D Értem, hogy lehetetlen neked elvonatkoztatni attól, hogy egy gyilkosság esetén nyilván az ügyészség és a bíróság vitázik egymással, de a kérdezőnél nem :D
2022. máj. 18. 10:31
 23/28 anonim ***** válasza:
#22 Hagyd rá, csak bele akart kötni!
2022. máj. 18. 10:38
 24/28 anonim ***** válasza:
59%

Ha megolom az anyadat neked semmit nem kell bizonyitani te felkegyelmu. Felhivod a rendorseget vagy besetalsz es feljentest es teszel. Bar ez igazabol felesleges, mert ha megolom anyadat es te megtalalod a hullát akkor hivatalbol kijonnek a rendorok, ahogy pl Berkinel is kimentek. Ott az orvosszakerto eldonti hogy idegenkezuseg fennall e vagy sem. Ha nem akkor kozigazgatasi eljaras jon ha nyilvanvalo az idegenkezuseg akkor a rendorseg hivatalbol nyomozni kezd. Teged kihallgatnak mint gyermeket es ott esetleg beszelsz rolam mint esetleges tettes de te nem vadolsz meg senkit csak kihallgatnak. A rendorseg nyomoz, majd az ugyeszseg emel vadat.

Az nem vadolas ha a rendorsegnek elmondod hogy ugy sejted en voltam mert eleve megkerdezik hogy tudsz e valakirol aki banthatta anyadat. A rendorseg dolga hogy komolyan veszik e a sejtesed vagy sem. Aztan nyomoznak

2022. máj. 18. 10:48
 25/28 anonim ***** válasza:
Ha meg ugy hiszed hogy megoltem anyadat de nincs hulla szoval nem vagy biztos benne akkor is tehetsz feljelentest ellenem mint ismeretlen tettes. Eloszor eltuntkent kezelik ahol szinten megkerdezik ismersz e valakit aki kepbe kerulhetett az eltunes miatt. Ekkor elmondod hogy en allhatok az eltunes esetleges gyilkossag mogott. De ez sem vadolas csupan elmondod az informaciokat nekik es majd ok nyomoznak. Ha lesz bizonyitek akkor az ugyeszseg vadol majd meg es nem te.
2022. máj. 18. 10:50
 26/28 A kérdező kommentje:
Kissé elkanyarodtatok a témátol
2022. máj. 18. 11:13
 27/28 anonim ***** válasza:
Te mar kaptal valaszt. 10et is.
2022. máj. 18. 12:35
 28/28 A kérdező kommentje:
Jolvan, higgadt már le, ettől még nem kell itt vitatkozni.
2022. máj. 18. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!