Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Albérlet tartozás?

Albérlet tartozás?

Figyelt kérdés

Anyukám albérletben lakott egy pár hónapig.

Fizetett is ameddig ott lakott.

Nem is volt semmi gond egészen addig amíg a bérbeadó meg nem keresett minket, hogy közel fél évig nem volt fizetve a bérleti díj és be akarja hajtani akár rajtam is.

Anyukám szerint 1 hónapot nem fizetett amit én ki is fizettem utólag.

Több kérdés is felmerült bennem.

Ha nem fizet valaki már legalább 2 hónapja akkor nem kirakom a lakásomból?

Lényegtelen igazából.

Mivel azóta nálunk lakik anyukám így biztos vagyok benne hogy nincs szó tartozásról.

Mit tudnék tenni ebben az esetben? Forduljak én először bírósághoz?

2022. ápr. 11. 16:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

" nem fizet valaki már legalább 2 hónapja akkor nem kirakom a lakásomból?"

Nem.

" Forduljak én először bírósághoz?"

És mivel perelnéd be? Hogy minden rendben?

2022. ápr. 11. 16:39
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Ez nem így működik. Ha fizettetek neki, a bérbeadó számlát vagy nyugtát kell, hogy adjon a befizetésről. Ha nem adott, akkor adócsaló, nem igazán pattoghat.
2022. ápr. 11. 16:40
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

Hogy ki mond igazat, azt nem tudhatjuk.

Roppant ritka, hogy bérbeadó olyan bérleti díjat követelne, ami már ki van fizetve.

Amelyik ilyen, arról messziről lesír, hogy milyen fajta, de a kiadott lakása is tükrözi.

Szerintem te most ne csinálj semmit, várd meg, hogy törvényes úton lépjen a bérbeadó!

Ha gazember, nem fog a törvényhez fordulni, ha nem gazember, akkor nyilván anyukád nem mond igazat.

2022. ápr. 11. 16:58
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

"Mivel azóta nálunk lakik anyukám így biztos vagyok benne hogy nincs szó tartozásról."

Bocs, de ez mit bizonyít a múltbéli bérleti díjra vonatkozóan?

2022. ápr. 11. 17:06
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
Simán tudható, hogy ki mond igazat, ha a bérlő igazolni tudja a befizetést. Ha azért nem tudja, mert megoldották okosba, akkor a bérbeadó sem tudja igazolni, hogy a bérlő tartozik neki.
2022. ápr. 11. 17:12
 6/13 anonim ***** válasza:
64%
Életszerűtlen, hogy fél évvel tartozzék a bérlő és a tulaj ne pattogjon írásban már a 2. hónapban. A tulaj sumákol valszeg.
2022. ápr. 11. 17:29
 7/13 anonim ***** válasza:
39%

Azért ez nem ilyen egyszerű!

Ha a bérbeadó átvette, de nem adott róla elismervényt, nem is bankon keresztül lett átutalva, aminek nyoma lenne, akkor simán mondhatja, hogy nem fizetett a bérlő.

Nem a tulajnak kell a bíróság előtt bizonyítani, hogy nem fizetett, hanem a bérlőnek, hogy fizetett!

2022. ápr. 11. 18:17
 8/13 A kérdező kommentje:
Utalással lett fizetve minden hónap elején. Úgyhogy lekövethető minden tranzakció.
2022. ápr. 11. 19:46
 9/13 anonim ***** válasza:
89%

Akkor máris nyerésben vagytok! Ez volt a lényeg, azaz, hogy tudjátok bizonyítani a bérleti díj fizetését.

Hagyd menni a bíróságra, fog kapni minimum pénzbírságot a hamis vádért, bíróság félrevezetéséért és övé lesz a perköltség is.

2022. ápr. 11. 20:03
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Volt szerződés? Fel lett mondva írásban, megegyeztek hogy kiköltözik?

Vagy csak elpakolt és kész?

2022. ápr. 11. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!