Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok más tartozását...

Köteles vagyok más tartozását kifizetni?

Figyelt kérdés

Egy albérletről van szó!

Vagyis én bérbe adtam egy lakást egy személynek aki azóta már otthagyta a lakást, viszont az ő nevén lévő kábel tv szolgáltatásal tartozik 40 ezer forintal a szolgáltatónak!

Most egy új lakó jönne aki ugyanennél a szolgáltatónál akar szerződni...de a szolgáltató addig nem köt szerződést amig ezen a lakásnál az előző tartózást ki nem egyenlítik.

Mit tudok ilyenkor tenni? Köteles vagyok kifizetni a más által felhalmozott tartozást kifizetnem?

Vagy milyen jogi lépéseket tehetek?

2013. nov. 26. 11:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Behajtod az előző lakótól a tartozást. Végső esetben polgári perben. Pénzt nem egyhamar látsz, így , ha a szolgáltatást az új lakónak akarod biztosítani, kénytelen vagy kifizetni.
2013. nov. 26. 11:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Más szolgáltatónál tudom anélkül is biztosítani, hogy nem fizetem ki ugye?
2013. nov. 26. 11:46
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
A szolgáltató blöfföl. Más tartozásáért nem felelsz; a szolgáltatás bekapcsolását csak törvényben meghatározott esetekben tagadhatja meg. Mutassák meg a törvényt, amire hivatkozva nem szerződnek, vagy ha nem teszik, szerződjenek. Az előző lakóhoz se neked, se az új lakónak semmi köze. Nekik van közük hozzá, csak nincs kedvük behajtással vesződni. Ne dőlj be nekik!
2013. nov. 26. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Egyetértek, nem te fizettél elő, így téged nem terhel a korábbi bérlőd tartozása.

Meg kell mondani a szolgáltatónak, hogy vigyék el a beltéri egységeket, mert az nem a lakáshoz tartozik az előfizetés, hanem az előfizetőhöz. És telepítsenek újat az új előfizetéshez. Ez, amit ők állítanak akkor lenne igaz, ha - mint mondtam - a te neveden lenne az előfizetés. Am

2013. nov. 26. 12:12
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen köteles vagy.
2013. nov. 26. 12:38
 6/9 A kérdező kommentje:
úúú na most nem tom mi az igazság...én is azon az állásponton vagyok, hogy blöffölnek...de jó lenne valamire hivatkozni ,hogy nicns joguk tőlem követelni más tartozását...
2013. nov. 26. 12:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Tévedés, hivatkozzanak ők valamire. Nehogy már neked kelljen bizonyítanod, hogy nem tartozol. Jól is néznénk ki.
2013. nov. 26. 13:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Azon kivül, hogy te vagy a lakás tulajdonosa, hogyan kerülsz a képbe?
2013. nov. 26. 14:09
 9/9 kiad-lak ***** válasza:
100%

Az előfizetett szolgáltatás nem az ingatlanhoz tartozik, hanem az előfizetőhöz. Semmi közöd hozzá. Pl. ha tovább viszi más címre és ott is tartozik azt is fizeted majd?

Palira akar venni a szolgáltató. Hátha lát egy kis pénzt.

Nem bonyolult, hülyének néztek. Ne hagyd!

2013. nov. 27. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!