Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kérhetek a bíróságon végrehajt...

Kérhetek a bíróságon végrehajtást, ha a munkáltatóm nem fizette ki a bérem, és ő még mindig részletekben akarja kifizetni a tartozását?

Figyelt kérdés

Nekem most kell az a pénz! Állítólag nincs pénze, de nem hiszem ezt el!

Még egy dolog: elismerte egy részét a tartozásnak, egy havi tartozást viszont letagadott.Ha nincs arról a hónapról bérpapírom, akkor betudják hajtani rajta? Mert nem írtam alá semmit ami igazolná, hogy kifizette azt a hónapot.

2009. szept. 8. 20:37
 1/3 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy munkaügyi per alatt vagyok, jövő hónapban lesz a tárgyalás.
2009. szept. 8. 20:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Jaj, te szegény! Mi ugyanebben a helyzetben vagyunk, de a páromnak (és az egész kollektívának) 4 hónapnyi bérrel jönnek...

Na szóval... Valószínűleg a bíróságon mindent meg fognak ítélni neked. A kiskutya fülétől kamatokon át, minden francot. Ennek jogerőre kell emelkednie (kb. egy hónap), ezzel bemehetsz a bankba, inkasszót tehetsz a számlájára (de ez felesleges, mert úgysem fog pénz érkezni rá). Ezután ezzel a végzéssel, beadhatod a végrehajtási kérelmet (mivel munkabérről van szó, ingyenes). Erre fognak kirendelni egy végrehajtót, aki lefoglal amit csak tud és lát, ebben igazán lelkiismeretes, és onnan kifizet téged. Csak sajnos, ez hosszú idő. Nem fog gyorsan menni, sehogyan sem, még jó esetben is hónapok fognak eltelni.

Behajtó cégekkel nem nagyon érdemes foglalkozni, ugyanazt az utat járják be, mint te, eredmény nem nagyon lesz, de az időd fogy.

Max. két markos legénnyel odamész és kivereted belőle a lóvét. De ez meg önbíráskodás, szóval, nem jársz jól vele.

A végrehajtást érdemes beadni, de tényleg idő. Hiába, a magyar bürokráciának nincs párja...

2009. szept. 8. 21:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Most kicsit megnyugodtam!
2009. szept. 9. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!