Mi annak a menete, ha új albérleti szerződést akarok csináltatni?
Figyelt kérdés
Közel 2,5 éve lakja az albérlő a a lakásomat, melyről ügyvédnél készült szerződés van, de én szeretnék közjegyzőnél készült szerződést csináltatni. Ennek mi a menete? Csak szólok nekikhogy új szerződés lesz és kész? Vagy a jelenlegit érvényteleníteni kell valahogy?2022. máj. 16. 05:00
1/7 anonim válasza:
A jelenlegit az új szerződés aláírása érvényteleníti.
Ha változtatni szeretnél a szerződés tartalmán, akkor azt a bérlővel kell megbeszélni, mint amikor bérleti díj emelés lenne. Ha elfogadja, akkor simán megírjátok az újat és eldobjátok a régit.
Ha nem fogadja el a változtatást akkor az eredeti szerződés szerint fel kell a bérlőnek mondani és az új bérlővel - vagy a régivel mert meggondolja magát - új szerződést kell kötni.
2/7 anonim válasza:
Van konkrét oka, hogy közjegyzői szerződést akarsz? Vagy csak az esetleges kilakoltatás, illetve károkozási procedúra miatt? Mert akkor elég a meglévő szerződés mellé egy közjegyzői okiratot csináltatni, és a bérlővel pluszban aláíratni. Mielőtt lepontoztok, épp tavaly csináltattam.
3/7 qkker1 válasza:
"Mielőtt lepontoztok, épp tavaly csináltattam."
A bérlőnek kell a közjegyzőhöz menni a bérleti szerződéssel, a bérbeadó nem kell, hogy jelen legyen! /szerdán megyek /
4/7 anonim válasza:
Odaírtam, hogy a bérlővel kell aláíratni. Azt gondoltam, ez érthető. De lefordítom. Megbeszéltem a közjegyzővel, megírta, átküldte nekem, jóváhagytam, a bérlő bement és aláírta.
5/7 A kérdező kommentje:
#1: Köszi! Árat esetleg tudsz mondani, hogy kb. mire lehet számítani?
#2: Igen, az esetleges kilakoltatás miatt szeretnék közjegyzői szerződést.
2022. máj. 16. 20:49
6/7 qkker1 válasza:
135000-ért bérelem, határozatlan időre, 68000 a közjegyző.
7/7 anonim válasza:
Ja, nálam is kb fél havi díj volt a közjegyzői okirat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!