Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Albérlet kérdés?

Albérlet kérdés?

Figyelt kérdés

Béreltünk egy házat 3 évig egy idős embertől. A tulajdonos ragaszkodott hozzá, hogy ne legyen szerződés. Semmiről nem írtunk szerződést. (Se a kaucióról, se bérleti szerződést se arról papír, hogy kiköltöztünk) Jeleztük, tavaly hogy elköltöznénk, mondta, hogy jó. El is jöttünk tavaly, rezsit kifizettük óra állás szerint és nem kaptunk vissza a kauciót sem, mert az utolsó hónapban még 6 napot a házban voltunk, (de már csak a férjem cuccai a garázsban/műhelyben) a maradék részt meg nem kértük, mondván ha bármi számla jön még akkor arra elég lesz az a penz. Eltelt fél év és a tulajdonos elkezdett követelőzni, hogy fizessünk ki ilyan meg olyan számlákat.

Az óra állások le vannak fotózva, a számlák meg megvannak, amik bizonyítják, hogy azt odáig ki is fizettük amíg fogyasztottunk, de nem érti, hogy hiába nem fogyaszt senki, a szolgáltató ettől még küld számlát, ha nem jelenti be azt hogy nem fogyasztott senki.

Szóval röviden tömören, az nem a mi fogyasztásunk, nem is élünk ott tavaly november óta a tulaj meg bírósággal fenyeget. Már most ott tartok, hogy én jelentem fel zaklatásért.

3 kérdésem van. Egyik, hogy mit tud tenni? (Bár ez azért számomra nyilvánvaló hogy semmit, a nagy semmivel... de erositsetek meg benne.. mondjuk kezdjük ott, hogy nem is volt szerzodes)

Második, hogy rákérdeztem, hogy akkor minek hagytuk ott nála a kauciót? (Erre letagadta, hogy volt kaució..) Ezek után mi a garancia rá, hogy nem áll elő meg ilyen követeléssel a jövőben? Bármivel? Akár hogyha valami elromlik, azt mondja mi tettük tönkre, stb.

Harmadik, hogy ha tovább zaklat akkor én mit tudok tenni. Gondoltam akkor én meg bejelentem az adóhatóságnál de lehet ennek az embernek ez sem elég.

2022. máj. 18. 07:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Ő fogja megütni a bokáját, ha ti tesztek lépéseket, mert tuti nem adózott semmit utánatok.
2022. máj. 18. 08:02
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

#8 "Az aggaszt hogy ha erről azt állítja, hogy az enyém és hogy ezért a bíróságra megy "

Ez a lényeg, hogy NEM MEHET bíróságra. Mert nincs mit a bíróságon felmutatnia, csak ő veszíthet vele.

Mond neki azt, hogy vigye nyugodtan bíróságra! Kérd, hogy adja be a feljelentését! Neked semmi vesztenivalód nincsen. Mivel nincsen szerződés, azt sem tudja bizonyítani, hogy ti egyáltalán ott laktatok.

Itt csak ő veszíthet. Nevesd ki és mond meg neki, hogy ha bíróságra megy, akkor az első amit bukik, hogy kell neki ügyvéd, be kell fizetnie a perhez az eljárás díját és az adóhatóságnak a büntetését. Az adóhivatalt nem fogja érdekelni, hogy veletek mi van, hogy ki lett-e fizetve a szemétdíj vagy van-e vita a vízdíjon, nekik annyi kell, hogy bérlők voltatok, mennyiért és hogy a tulaj ezt feketén csinálta. Pont.

Légy nyugodt, állj nyugodtan elé, hagyd hogy felhívjon és minden alkalommal mondd neki azt, hogy menjen nyugodtan a bíróságra, érdeklődéssel várod, hogy mekkora büntetést fognak majd őrá kivetni.

2022. máj. 18. 08:06
 13/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. máj. 18. 08:29
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Vergődjön!

Menjen a bíróságra!

Én is beperelhetlek a bíróságon, mert nem tetszik a frizurád, és ezzel bántod a szemem, amiért 100000000 Ft fájdalomdíjat követelek tőled, más kérdés, hogy a bíróság kiröhög engem, plusz pénzembe kerül az egész.

Mondd meg neki, hogy ha még egyszer... akkor feljelentitek zaklatásért, ha problémája van, menjen a bíróságra, de azzal egyúttal el is árulja magát a NAV-nál.

Amúgy megjegyzés: ragaszkodni kell a szerződéshez. Hogy bejelenti-e, vagy sem, az az ő dolga, de kell, hogy legyen szerződés, ami rögzíti a megállapodásotokat, mert különben teljesen kiszolgáltatottak vagytok, és csak a balhé lehet.

Bármikor feljelenthet benneteket, hogy csak úgy beköltöztetek az engedélye és a tudta nélkül...

Igaz, hogy van szóbeli szerződés, és az is érvényes, csak a szó elszáll, az írás megmarad, és igen, a szerződésben elég sok mindenre ki kell térni, nem csak arra, hogy mennyi a lakbér, és meddig.

2022. máj. 18. 08:54
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem, hogy én lakáskiadóként eleve csak úgy adnám ki a lakásomat, hogy közjegyző előtt kötöm a szerződést. Akkor utána nincs pereskedés általában, hanem rövidúton rendőrség által ki lehet penderíteni a szerződésszegő felet...
2022. máj. 18. 08:57
 16/28 A kérdező kommentje:

Én így az elmúlt hetekben már nagyon bánom, hogy nem volt szerződés de akkor nagyon gyorsan kellett valami a fickó meg csak így ment bele, és hát utólag nem lehet változtatni ezen.

Sokat olvashatták a napokban amúgy a témában de én mindenhol azt olvastam, hogy ilyen bérleti szerzodes csak írásban lehet. Szóban nem.

2022. máj. 18. 09:01
 17/28 A kérdező kommentje:
De tényleg, végig mindent fizettünk neki és a végén el is számoltunk. Én még akkor is kértem, hogy arról írjunk már valamit, hogy sértetlenül visszaadtuk az ingatlant a kulcsokat. De elhajtott a p.-ba.
2022. máj. 18. 09:03
 18/28 anonim ***** válasza:
77%

9es ne legyel ostoba. Semmi koze az artatlansag velelmenek ehhez.. a peldad anyad megolesevel egyenesen nevetseges.

Mi az hogy neked kell bizonyitani ha megoltek anyadat. Vagy te vadolodsz meg akarkit? Az ugyeszseg vadol az ugyesz bizonyit. Te mint akinek az anyjat megolik semmilyen formaban nem vesz reszt egy buntetougyben. Max tanukent. De te akkor sem vadolsz senkit.

Szoval ne irj baromsagokat, ez egy polgarjogi eset a peldad meg teljesen mas.

2022. máj. 18. 09:05
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Készíts bizonyítékokat a zaklatásrokról, videó, hangfelvétel, a telefonbeszélgetésekről stb. ebben az esetben tehetsz feljelentést is akár.

Van hívásrögzítő applikáció. Érdemes ezt telepíteni. Ha fenyeget, azért is lehet feljelentést tenni. A feljelentésnek 30 nap az elévülési ideje, tehát elkövetést ill. sérelem érés tudomásra jutást követően (pl. csalás esetén amikor rájössz, hogy megkárosítottak) 30 napon belül kell feljelenteni.

2022. máj. 18. 09:21
 20/28 A kérdező kommentje:
Rendben. Már így itt a környéken sokan tudják amúgy hogy mit művel. Ez egy kis város kis része. Olyan érdekes, hogy amíg a házában laktunk egyszer sem jött semmiért csak a pénzt várta most hogy vettünk itt tőle nem messze egy házat ide járkál heti kétszer.
2022. máj. 18. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!