Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Klíma vs. Társaház vita?

Klíma vs. Társaház vita?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Anyukám lakásába szeretnénk klímát. De nincs erkély, így csak a homlokzatra tudnánk felszereltetni. 3x lakógyűlés elé került a dolog, 3x nagy aránnyal leszavazták. Meg lehet ezt valahogy támadni? Szegény elmúlt 70 éves és egyre jobban szenved nyáron. Itt a GYK-n antennával kapcsolatban olvastam, hogy valami rendelet megengedi a lakógyűlés hozzájárulása nélkül, de sajnos nekem nincs ilyen "mankóm". Maradt itt még valami megoldás? Ha pofátlanul kirakatom, lehet jogi következménye? Vagy abba már a közös képviselő akar nem majd beleállni a hercehurca miatt?

Normál 10 emeletes társasház, 6. emelet. Az utcára vonatkozóan nincs településképvédelmi előírás.

2022. máj. 11. 15:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gyűjts aláírást a házban, egyenként győzz meg minden tulajdonost, hogy ez szegény anyádnak egészségügyi ok miatt fontos, és bárkinek szüksége lehet rá, és most ti, de lehet, hogy holnap ők, és akkor se lesz engedve, szóval jó lenne, egy normális társasházi szabályozás erre vonatkozólag.

Esetleg lehet beszélni a hangadókkal az elején, hogy miért tiltakoznak, mi a bajuk, és hátha találtok erre megoldást.

Én egy százlakásos társasházban lakok, tök személytelen, senki nem ismer senkit szinte, a közgyűlésekre az értelmesebbek már el se mennek, mert az idióták leuralják. A közös képviselő, meg kijátszik mindenkit. Ha van valami, amit sok ember zavar, de egyenként panaszkodnak, mindenkinek azt mondja, hogy csak ő az egyetlen, ha négyszemközt teszi, bagatellizál stb.

Szerintem egy jó megoldás lenne, ha lenne egy facebookcsoport, amire minden lakót meghívtok, és ennek nem csak a társasház nyüge, de közösségépítő szerepe is lenne.

Ilyen helyzetben lehet érzékenyíteni az embereket, hogy az időseknek rossz az ezer fok, illetve rákérdezni, hogy konkrétan mi a problémájuk, milyen feltételek mellett mennének bele, mitől félnek...

2022. máj. 20. 10:50
 22/23 gabesz147 ***** válasza:
100%

Jönnek a meleg időszakok, majd írd meg, légy

szíves, mi lett a történet vége.

Végszükség esetén egy jobb mobil klíma.

#21 hasznost nyomtam, csak annyi, hogy az FB csoport nem mindenhol kivitelezhető, lakóösszetétel miatt. Én 12 lakásos társasházban lakom, de itt sem menne, idősek, mindenre szaró, szemetelő, szelektív kukák jelzéseit nem ismerő bunkó albérlők, na és egy-két tulajdonos is...

Viszont a legtöbb lakásban van klíma, senki nem kérdezett senkit, én sem.:-).

2022. máj. 21. 05:57
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Ja és addig...

Nem szép megoldás, de nekem nagyon bevált. Az ablakra ragassz belülre alufóliát a fényesebbik oldalával kifelé, úgy, hogy csak annyi fény jöjjön be, amennyire feltétlenül kell. Az üvegházhatás általi melegedést ezzel nagymértékben kizárod, és ez nagyon sok fok.

2022. máj. 21. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!