Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Klíma vs. Társaház vita?

Klíma vs. Társaház vita?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Anyukám lakásába szeretnénk klímát. De nincs erkély, így csak a homlokzatra tudnánk felszereltetni. 3x lakógyűlés elé került a dolog, 3x nagy aránnyal leszavazták. Meg lehet ezt valahogy támadni? Szegény elmúlt 70 éves és egyre jobban szenved nyáron. Itt a GYK-n antennával kapcsolatban olvastam, hogy valami rendelet megengedi a lakógyűlés hozzájárulása nélkül, de sajnos nekem nincs ilyen "mankóm". Maradt itt még valami megoldás? Ha pofátlanul kirakatom, lehet jogi következménye? Vagy abba már a közös képviselő akar nem majd beleállni a hercehurca miatt?

Normál 10 emeletes társasház, 6. emelet. Az utcára vonatkozóan nincs településképvédelmi előírás.

2022. máj. 11. 15:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%

10, aki élt már klíma közelében az tudja.

Haverom is szenved a szomszéd klímájától, ha felpörög, konkrétan könnyen hallható zajt kelt haveorm nappalijában és hálószobájában.

Deee sajnos nálunk is az van, hogy mikor végre vége a fűtési időszaknak, és nem a radiátor surrogását kell hallgatni, akkor a klímások beröffentik a gépüket és akkor olyan, mintha egy autó járó motorral állna a hálószobánk ablaka alatt.

Én nagoyn érzékeny vagyok a fehér zajokra, rendszeresen fáj a fejem ilyesmik miatt, dehát.... ninc spénz elköltözni egyelőre:S Persze ilyenkor mindig egy földalatti betonkockáról álmodok Feredey hálóval körbevéve, hogy végre megszabaduljak ezektől a zajoktól:D

2022. máj. 11. 17:29
 12/23 gabesz147 ***** válasza:
100%

Nem egy olcsóság, de ez is egy megoldás.

[link]

2022. máj. 12. 06:15
 13/23 A kérdező kommentje:
Amúgy erről a falrezgésről írjatok bővebben, mert ha ez valóban igaz, akkor jogosan zavarhatja a szomszédokat.
2022. máj. 12. 08:22
 14/23 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy a képen látom ezt a monoblokk cuccot, ahhoz még jobban meg kéne fúrni a homlokzatot (tömlő kivezetése) szóval szerintem az sem megoldás.

Amúgy próbáljátok valami spéci, az ablakkereten csimpaszkodó tartóval kirakni a kültérit. És ha nagy a hiszti miatta, egyszerű beszedni. Amúgy ez a "lesz-e belőle balhé" az erősen közös képviselő függő. Van aki nem akar beleállni, de van olyan is aki birtokvédelmi eljárást fog indítani a jegyzőnél, és annak a figyelmen kívül hagyása már súlyos jogkövetkezménnyel jár.

Az meg más kérdés, hogy a lakógyűlések 99%-án a lakók egy szűk rétege (nyugdíjasok) vesznek részt, és nem reprezentálódik a lakóközösség egésze, ős ők nagyon értenek ahhoz, hogyan lehet a békés egymás mellett élést tönkre vágni.

2022. máj. 12. 08:32
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Könnyen orvosolható márkásabb, legalább egy Gree készülék vásárlásával és a gyári felfogatókonzolhoz járó gumi helyett jobb rezgéscsillapítót használni.

Cégnél a nagy multisplit kültéri egysége valami rugós, de amúgy ugyan akkora mint az itthoni Comfort X "basic" gumipogácsái. Viszont a nagy gép rendesen imbolyogni tud rajta, ha meglököd.

A gumis viszont masszívan tartja és vezeti át a rezonanciát.

2022. máj. 12. 20:46
 16/23 anonim ***** válasza:
78%
A klímát én nyugodtan felszerelném. Egyrész kicsi az esélye, hogy feljelentenek, de ha igen, valószínűleg megtudnád védeni a te álláspontod, plusz valami kis hülyeség miatt teis feljelentgetheted a szomszédot. Szóval a lényeg, hogy biztosan a te kezed se üres, és ha fel is találnának jelenteni, nem 100%, hogy te járnál rosszul.
2022. máj. 13. 00:02
 17/23 gabesz147 ***** válasza:
55%

#14-es: Látszik ugyan, de nincs tömlő, mint a mobilklímánál.

[link]

2022. máj. 13. 01:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez úgy szokott menni, hogy amíg néhány hangadó nem akar klímát addig nem lehet.

Nem kellett volna a gyűlés elé vinni a dolgot csak felszerelni.

Nem is tudták volna, hogy ellent lehet mondani

2022. máj. 19. 09:35
 19/23 A kérdező kommentje:
18: Tudod anyám jóhiszemű, törvénykövető állampolgár. Nem akart konfliktust, de épp ezzel alakult az ki. Olvasgatva hasonló kérdéseket, neked lesz igazad. És kénytelenek vagyunk a "zavarosban halászni". :/
2022. máj. 19. 09:42
 20/23 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem az a nagy lényeg, hogy mások ablakától messze szereljétek fel és rezgéscsillapítás is legyen a felfüggesztésen
2022. máj. 19. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!