Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Albérletben vitá kérdés...

Albérletben vitá kérdés megoldása?

Figyelt kérdés
Új fürdőben a fürdőkát szélén lerakot ( léc) nem volt rendesen leszigetelve, hogy ne folyon alá a víz. Pár centin volt, aztán nem. Jeleztem nekik, hogy befolyhat alá a víz, és penészedést is okozhat kérek szigetelést, tömítő anyagot vagy bármit nekem mindegy csak legyen megfelelő. És hát bizony elég gyorsan bekövetkezet a penészedés. Csak ottan! Mivel nem így adták át, most ki akarják velem fizettetni a kárt, mivel én tettem tönkre. De nem ismerem ezt el. Mondhatni, hogy akkor én miért nem csináltam meg? Nő vagyok, nem értek ehez. Nem érdekel, ha a per többe kerül mint ha lenyelném azt amit nem én okoztam. Létezik valamiféle szakértő, vagy hogy lehene ezt a helyzetet jogorvosolni? Részükről elhangzott az a mondat is, hogy azon is vitatkozni lehet, hogy mi a rendeltetés szerű használat... Ha az ajtó becsukásától kelettkezett volna a penész, akkor máshol is megjelent volna, szerintem... Mit tegyek? Légyzíves segítsetek, köszönöm.
2021. aug. 28. 05:23
 1/10 Fsms ***** válasza:
23%

Sajnos nem sokat. A szerződés , ha van ilyen mélységig nem szokott rendelkezni.

Az összeget a letétből fogja visszatartani, amikor kiköltözöl.

Sajnos jobban jársz ha keresel más albérletet és ott ebből okulva kötsz szerződést.

2021. aug. 28. 06:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Pár hónapja költöztem be, de rögtön szoltam nekik, hogy szigetelés az kell. Nos ha már valamit rosszul adnak át, akkor azért miért én lennék a felelős?
2021. aug. 28. 06:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Ebből okulva, ha valami hibás átadással történik, akkor a bérlő fizeti ki? Akkor veszek egy rossz műszaki állapotú lakást/házat, ( elméletben, csak elgondolgova ezen) És kiadom. Ha a villanyhálózat nem bírja a terhelést, akkor az velük fizettetem ki felújítást, mert az ő hibájuk, ha a mosógép tönkremén az is az ő hibájuk, mert vitatkozni lehet azon is,mi a természetes elhasználódás ( ezt megkaptam). Pl. Nemhasználtam vízköoldót a mosógépbe, sokszor mostam... A legsílányabb járólapot rakom le aminek alig van kopásállósága, aztán csodálkozom azon, hogy tönkrement, elkopott, stb. Így az albérlőre több milliós kár is összejöhet, akkor is, ha rendben tart mindent. ( én ettől tartok az új helyemen.) Szerződésben az is mennevan, hogy a károkért az ingóságaimmal is felelek, tehát a bútorokkal. Belementem, mert tudom,hogy rendben tartok mindent. De a lakás műszaki állapotárét hogy lennék felelős, és az anya minőségéért? Szép tiszta rendes albérletett képzeljetek el, csak látszik már most, hogy ez is silány anyag, az is silány anyag. Hiába volt felújítva, nem a megfelelő módon.
2021. aug. 28. 06:39
 4/10 Fsms ***** válasza:
52%

Egy szóval sem mondtam, hogy hibás vagy.

Egyszerűen azt próbáltam megvilágítani, hogy gyakorlatilag nincsenek lehetőségeid igazad érvényesítésére.

Értem a felháborodásodat, sajnos nincs eszköz a kezedben.

Egyébként még abban is igazad van, hogy perelni nem érdemes.

Sajnálom ez a mai valóság.

2021. aug. 28. 07:05
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásodat. Másoktól kaptam meg, hogy én vagyok a hibás. Ezt nem rád értettem. Elnézést, ha félrefogalmaztam.
2021. aug. 28. 07:10
 6/10 anonim ***** válasza:
27%

Elöször is, azt sosem értettem, hogy "nö vagyok, nem tudom megcsinálni" - egy nö is képes ilyen egyszerü munkák elvégzésére, de ha nem, akkor kihív egy szakembert és megcsináltatja.

Másodszor, amikor észrevetted, akkor kellett volna megcsináltatni, mert most te élsz penészes lakásban, és ha átadás elött nem volt penészes, akkor te okoztad - akár közvetve akár körvetlenül.

Harmadszor, a számlát (másolatban) meg a javítás elötti-utáni fotókat bemutatod a tulajdonosnak és kéred, hogy fizesse ki, illetve ha nem akarja, akkor a lakbért annyival csökkentve fizeted a következökben.

Negyedszer, ha most perelsz, akkor 99%, hogy elveszted.

2021. aug. 28. 08:02
 7/10 A kérdező kommentje:

1. Akkor férfiaknak is lehet varrni, igen egszerű az is.

2. Amikor észrevettem akkor szóltam, nem később.

3. Hiába mutatnám be a fotókat, nem semmivel se foglalalkozik. Tényleg érdemes albérlet kiadni, olcsó brigáddal amiben sok hiba van, majd a bérlő rendbeteszi... Lehet itt szidni a bérlőket, hogy ilyenek, meg olyanok, de azért a tulajos se semmik.

2021. aug. 28. 10:33
 8/10 anonim ***** válasza:

"Akkor férfiaknak is lehet varrni, igen egszerű az is."

Képzeld el, ilyen is van, söt nem is annyira ritka dolog, csak nem reklámozzák a hozzád hasonló szintü lények miatt.

2021. aug. 28. 14:44
 9/10 A kérdező kommentje:
Értem, ha egy nő nem szigetel, akkor az már lény...
2021. aug. 28. 14:53
 10/10 anonim ***** válasza:
NEM azért lény, mert nem tud szigeetelni, hanem mert EZT AZZAL indokolja, hogy nö és nem azzal, hogy ügyetlen vagy nem akar ilyennel foglalkozni!
2021. aug. 28. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!