"Bűncselekményt" követtem el. Help?
Először a vicc rovatba akartam írni,de itt remélem azért normális válaszokat is kapok.
A történet,röviden tömören a következő.:
Obiban voltunk osztálytársammal obs lapokat venni,méretre vágattuk még a helyszínen,KIFIZETTEM,aztán visszük a kosarat a kocsihoz,és ott derül ki h 10centi híján nem fér be..visszamegyek a vevőszolgálati pulthoz,megkérdezem h mennyi lenne a házhozszállítás (2km-en belül laktam),azt a választ kaptam h 2300Ft,visszakérdezek h ,,úgy hogy előbb itt hagytam 18ezret?" persze a válasz az volt hogy ,,igen"..ok mondom akkor megoldom máshogy,kimegyek a kocsihoz,aztán közösen kitaláltuk hogy mivel nincs messze a házunk eltolhatnánk a kosarat,aztán majd úgyis vissza kell mennünk mivel 1.) kocsink az obis parkolóban maradt 2.) kosár nem a miénk...toljuk a kosarat egy ideig,aztán jön velünk szembe egy rendőrautó,gondoltam is magamban h ezek 100 h megfordulnak és igazoltatni fognak,és hát persze hogy így történt...személyi..lakcím stb...aztán jött a kérdés h kifizettük e a dolgokat ,mondom igen,itt a blokk..és a kosarat kölcsönkértük e?Hát mondom nem igazán de itt lakunk nem messze,máshogy nem tudtuk elhozni mert a kocsiba nem fér be,kiszállítani meg csak holnap tudják.
Erre a rendőr felhívja az obisokat,mennyibe kerül egy ilyen kosár,azt mondják neki h kb 180ezer..ok küldik a feljelentést.
Azt gondolom mondanom sem kell h 2órát ott álltunk,az idő nagy részében terpeszben a kocsinak dőlve,mindent átkutattak,zsebeket ki stb:DD.
Most már csak annyi a kérdésem h mire számíthatunk és hogy lesz e belőle egyáltalán valami?
16:32
pedig ez sajnos csak a mindennapos realitás .... én is tudnék hasonlókat
"Szadista, kiskirálykodó, helyzeti előnyükkel tudatosan visszaélő elemeknek NINCS HELYE rendészeti feladatokat ellátó szervezet állományában, - FEL KELL LÉPNI ellenük."
Basszus,ezt felfelé akartam pontozni,félrenyomtam!!!:(:(
Ne haragudj!!!
Nem a pontokért nyilvánítok véleményt, hanem azért, hogy megismerhessék mások is a véleményemet.
Gyerekes dolognak tartom a pontok szerzésére való törekvést, - naná, hogy semmi gond!... :)
Szerintem add el a megfilmesítés jogait a Barátok köztnek. :)
Amúgy tényleg szopás, de szerintem peren kívül megegyezhettek, mert nem állt szándékotokban a lopás. Az autólopás sem lopás, ha ráfogod, hogy csak kölcsönvetted, de vissza akartad adni.
1. A kocsi értékéről mindenki azt hiszi, hogy 100 forint, mivel ennyiért lehet elvinni, ti is jogosan ezt gondohattátok.
2. Teljesen jószándékúak voltatok, a hülye is látja, hogy nem volt szándékos a lopás.
3. Sehol nincs kiírva, hogy a kocsi milyen messzire tólható el, hogy van a határ. Ha a szomszéd bevásárlóközpont parkolójában állsz, akkor oda már nem tolhatod el? Ez nincs szabályozva, a kocsi kaucióját (100 ft.) pedig kifizettétek.
4. Nézz utána, hogy mennyi a kocsi ára, mert ez valóban irreálisan sok. Ha bebizonyítod, hogy hazudnak, egy pont neked.
5. Nem ért senkit semmiféle kár, mivel a kocsi gondolom visszakerült az eredeti helyére.
6. Mégha történt volna is valami, az akkor sem lopás, hanem jogszerűtlen használat.
7. Ha vége az ügynek tegyél feljenetést te is és kérj kártérítést. Ez az ügy alatt is hangoztasd az ellenfélnek, hátha eláll a szándékától.
Szóval nyugi, nem hinném, hogy lesz olyan bró, aki ezt a nyakatokba varná.
13:01
pedig jóformán 95% arányban ilyenekből áll a rendőrség ... én is tudnék mesélni pár storyt ....
na csak várjatok! ez nem amerikai film és eznem polgári ügy, azaz nincs olyan, hogy egyszerűen vonja vissza bárki a feljelentést
ha az a két dilis akkor megtette, akkor az ügyet végig viszik, és az OBI ha akarja se vonhatja vissza!! ugyanis ilyen a magyar jogban nincs!!
itt egyedül abban lehet bízni, hogy a bíró jogilag alaptalannak látja a lopási szándékot is és kész, de az ügy sajnos attól még megy ....
(csak hát itt bejönnek a képbe olyan dolgok, mint statisztikai felderítési eredményesség a rendőrség részéről, a bíróságnak hasonlóképpen az eredményessége a rád bizonyítás érdekében, szóval ez egy félő pont, ami miatt bármennyire is irracionális, de elcsúszhattok rajta. ellenben utána azonnal fellebbezni, és azért egy megyei bíróság már nem fogja kiröhögtetni magát ezzel a baromsággal ... ott kicsit értelmesebbek ülnek, ahogy én tapasztaltam, már csak azért sem, mert aztán azt is megfellebbezhetitek és a végén országos ügy is lehet belőle, na és ezt meg mindenképpen el akarják kerülni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!