"Bűncselekményt" követtem el. Help?
Először a vicc rovatba akartam írni,de itt remélem azért normális válaszokat is kapok.
A történet,röviden tömören a következő.:
Obiban voltunk osztálytársammal obs lapokat venni,méretre vágattuk még a helyszínen,KIFIZETTEM,aztán visszük a kosarat a kocsihoz,és ott derül ki h 10centi híján nem fér be..visszamegyek a vevőszolgálati pulthoz,megkérdezem h mennyi lenne a házhozszállítás (2km-en belül laktam),azt a választ kaptam h 2300Ft,visszakérdezek h ,,úgy hogy előbb itt hagytam 18ezret?" persze a válasz az volt hogy ,,igen"..ok mondom akkor megoldom máshogy,kimegyek a kocsihoz,aztán közösen kitaláltuk hogy mivel nincs messze a házunk eltolhatnánk a kosarat,aztán majd úgyis vissza kell mennünk mivel 1.) kocsink az obis parkolóban maradt 2.) kosár nem a miénk...toljuk a kosarat egy ideig,aztán jön velünk szembe egy rendőrautó,gondoltam is magamban h ezek 100 h megfordulnak és igazoltatni fognak,és hát persze hogy így történt...személyi..lakcím stb...aztán jött a kérdés h kifizettük e a dolgokat ,mondom igen,itt a blokk..és a kosarat kölcsönkértük e?Hát mondom nem igazán de itt lakunk nem messze,máshogy nem tudtuk elhozni mert a kocsiba nem fér be,kiszállítani meg csak holnap tudják.
Erre a rendőr felhívja az obisokat,mennyibe kerül egy ilyen kosár,azt mondják neki h kb 180ezer..ok küldik a feljelentést.
Azt gondolom mondanom sem kell h 2órát ott álltunk,az idő nagy részében terpeszben a kocsinak dőlve,mindent átkutattak,zsebeket ki stb:DD.
Most már csak annyi a kérdésem h mire számíthatunk és hogy lesz e belőle egyáltalán valami?
Nem,nem az obi parkolójában voltunk már,hanem attól kb 200méterre.Szóval nem lehetett volna azt mondani h csak kocsikázunk:).
Egyébként ez engem is érdekelne h meddig lehet eltolni a kosarat?Kiírva biztos h nincs semmi,legalábbis én visszamentem este de nem találtam egy olyan feliratot sem h ,,házáig nem tolhatja" + nem csak úgy elvettem, benne "állt" a 100asom:)
Nem kell megijedni. A lopás tényállása ez a BTK-ban:
316. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.
A elvétel megtörtént ugyan, de a tényállásban megkívánt célzat, vagyis a jogtalan eltulajdonítás nem, mivel nem akartátok tulajdonba venni a bevásárlókocsit, csak ideiglenes használatba. Ennek bizonyítása megkísérelhető azzal, hogy elmondod, hogy a ti kocsitok ottmaradt a parkolóban, tehát muszáj lett volna visszamenni érte, és feltétlenül vissza akartad vinni a bevásárlókocsit, mert amúgy sem tudod használni semmire.
Ilyenkor aztán a rendőri, az ügyészi és végső soron a bírói mérlegelésen múlik, hogy ennek hitelt ad-e, de mindenképpen nagy esély van rá, ezért érdemes addig fellebbezni, amíg ezt el nem fogadják.
Ügyvédet nem javasolnék ehhez, mert többe kerülne a leves mint a hús. A büntetés pár 10 ezer Ft-os pénzbüntetés lehet maximum akkor is, ha mégis elítélnek ezért. Az a lényeg, hogy hangsúlyozd, hogy csak ideiglenesen használatba vetted a bevásárlókocsit, nem akartad eltulajdonítani.
Semmit nem kapsz. Talán pénzbírság vagy közmunka.
De azért jó sztori
Értem,kösz a választ.
Mindenesetre én sem úgy terveztem h a tegnapi napom h 2órán keresztül egy rendőrautónak dőlve álljak,és percenként azt halljam a rendőröktől h ,,te rohadt g*ci" ,,mi az anyá..." stb.
Ráadásul az egyik oldalba is b*szott,a SEMMIÉRT..
bumbi02
Ez sajnos nekem nem segít,ők 180-at írtak be,mert ezt az infót kapták a vevőszolgálatinál,és nem az "olcs***at.hu"-n nézték meg h nekem jó legyen:D.
Mindenképp 20k fölött lesz,onnantól kezdve pedig már bűncselekmény.
Na de most a másik kérdésem h mikor és hol meg hogy kell fellebeznem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!