Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » "Bűncselekményt" követtem el....

"Bűncselekményt" követtem el. Help?

Figyelt kérdés

Először a vicc rovatba akartam írni,de itt remélem azért normális válaszokat is kapok.

A történet,röviden tömören a következő.:

Obiban voltunk osztálytársammal obs lapokat venni,méretre vágattuk még a helyszínen,KIFIZETTEM,aztán visszük a kosarat a kocsihoz,és ott derül ki h 10centi híján nem fér be..visszamegyek a vevőszolgálati pulthoz,megkérdezem h mennyi lenne a házhozszállítás (2km-en belül laktam),azt a választ kaptam h 2300Ft,visszakérdezek h ,,úgy hogy előbb itt hagytam 18ezret?" persze a válasz az volt hogy ,,igen"..ok mondom akkor megoldom máshogy,kimegyek a kocsihoz,aztán közösen kitaláltuk hogy mivel nincs messze a házunk eltolhatnánk a kosarat,aztán majd úgyis vissza kell mennünk mivel 1.) kocsink az obis parkolóban maradt 2.) kosár nem a miénk...toljuk a kosarat egy ideig,aztán jön velünk szembe egy rendőrautó,gondoltam is magamban h ezek 100 h megfordulnak és igazoltatni fognak,és hát persze hogy így történt...személyi..lakcím stb...aztán jött a kérdés h kifizettük e a dolgokat ,mondom igen,itt a blokk..és a kosarat kölcsönkértük e?Hát mondom nem igazán de itt lakunk nem messze,máshogy nem tudtuk elhozni mert a kocsiba nem fér be,kiszállítani meg csak holnap tudják.

Erre a rendőr felhívja az obisokat,mennyibe kerül egy ilyen kosár,azt mondják neki h kb 180ezer..ok küldik a feljelentést.

Azt gondolom mondanom sem kell h 2órát ott álltunk,az idő nagy részében terpeszben a kocsinak dőlve,mindent átkutattak,zsebeket ki stb:DD.

Most már csak annyi a kérdésem h mire számíthatunk és hogy lesz e belőle egyáltalán valami?

2010. szept. 15. 20:04
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
60%

Nem bűncselekmény, hanem vétség.

Be fognak idézni, hogy vallomást tegyél. Ezután (kb fél év) küldenek az ügyészségről egy határozatot, ami ellen halasztó hatályú kifogással élhetsz. Ezután elbírálják a második "magyarázkodásodat" és ismét hoznak egy határozatot. Ezután kérelmezheted a tárgyalásod, (az ügyet átadják a bíróságnak )megtartását, itt személyesen benyomást is tehetsz a bíróra, lehet megúszod egy figyelmeztetéssel.

Bár ne hallgass rám, nem értek hozzá, de nekem volt egy ügyem ( jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség) így ment akkor.

2010. szept. 15. 20:50
 22/43 anonim ***** válasza:
43%
Bocs az első mondatom hülyeség, mert bűncselekmény.
2010. szept. 15. 20:51
 23/43 A kérdező kommentje:

Értem,akkor majd jövő nyárra végzünk is :)Yuhéj.

De legalább az osb lapok már itthon vannak :D.

2010. szept. 15. 20:56
 24/43 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem olyan súllyal fogják a "ügyedet" kezelni, mintha nem lett volna műszaki alkalmasságot igazoló matrica a rendszámodon, - ami szabálysértés.

Mindezek ellenére úgy, gondolom, hogy az indokolatlan fellépési STÍLUS okán élhetnél szolgálati panasszal az intézkedő rendőrök ellen.

Egy rendőri intézkedés igazoltatáskor úgy kezdődik, hogy ILLEDELMESEN KÖSZÖN a rendőr az állampolgárnak, - miközben TISZTELEG, - és ezután elmondja, hogy mit szeretne, - a Te esetedben ELKÉRI a személyazonosságod igazolására alkalmas dokumentumot Tőled.

Ha szükségesnek látja a rendőr, meg is motozhat, de az intézkedésnek soha nem része a SZIDALMAZÁS és a FIZIKAI BÁNTALMAZÁS, FENYEGETÉS, - AMENNYIBEN NEM SZEGÜLSZ TETTLEGESEN ELLENT A RENDŐRI INTÉZKEDÉSNEK!

DE!

HA ELLENSZEGÜLSZ, sem fér bele a TEGEZŐDÉS, A SZIDALMAZÁS!

Olyan van, hogy "Lépjen hátrább!", "Vegye ki a zsebéből a kezeit!", "Pakolja ki a zsebeit a motorháztetőre!", "Tegye a kezeit a kocsira!", - meg hasonlók, de egyikben sincs tegeződve szitkozódás, és nem is lehet, amíg a Te adóidból szerelik fel, fizetik a rendőrt.

Jó pofizni meg otthon lehet, - azzal akinek kenyeret ad rendőrünk, - vagy kollégákkal az öltözőben. Ez egy hivatás, amit ha nem tud komolyan venni, végezni valaki, annak nem kötelező benne lennie, - váltson!

2010. szept. 15. 21:29
 25/43 A kérdező kommentje:

Nem véletlenül hagytam ki ezt a részt a történetből..mert akkor kb 2x ilyen hosszú lett volna,meg amúgy se igazán tehetek ellene semmit mivel ketten voltak,igaz hogy mi is ketten de úgyse lesz belőle semmi akármit is csinálok.

Szép és jó amit leírtál,csak ez a gyakorlatban úgy nézett ki nálunk hogy.:

Miután megtudták h nem kérdeztük meg hogy kölcsön vehessük e a kosarat..csak néhány idézet,ebből kb 50x több volt.:

-te hülye gyerek ez egy bűncselekmény

-visszaviszitek mi..te baromállat

-nem kell karba tett kézzel állni,te balf*sz,vigyázban állás van

-szép lesz ez most így a műszak végére te sz*rházi,(ekkor vágott oldalba ) társa odaszól .: -ne még ne ..azt majd az őrsön

Kb ennyi,emlékezetes maradt.. persze van még jó pár de nem sorolom fel,úgyse lehet semmit tenni ellene...mondjuk azt azért hozzátenném hogy már egy jó párszor igazoltattak,de még ilyen barmokat életemben nem láttam..amikor ott álltunk a kocsi előtt azért átfutott az agyamon hogy az emberek miért is utálják a rendőröket:).

2010. szept. 15. 21:53
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez a fórum nem erről szól, - azért nem bonyolódom bele, - de a többségük többet enged meg magénak, mint amennyit megengedhetne:

Öv nélkül, "agyba nőtt" rádiótelefonnal járőrözés - gépjárművel... Műszakilag kifogásolható állapotú járművel, közúti forgalomban való részvétel...

Miről beszélünk?

Kit is akar igazoltatni, rendreutasítani az ilyen ember?

A rendőrnek pozitív példával kellene "élen járnia" a polgárok előtt, - nem fogadható el ez a mentalitás.

Inkább legyen még kevesebb rendőrünk, de azok ne így álljanak a hivatásukhoz, - pláne addig, amíg a társadalom józanabbik hányadának adóiból léteznek.

2010. szept. 15. 22:04
 27/43 anonim ***** válasza:
83%
Érdekes történet ha tényleg 180 ezer miatt kapsz valami büntetést én mindenféle médiának írnék szoktak az ilyen abszurd történetekkel foglalkozni.
2010. szept. 16. 00:47
 28/43 anonim ***** válasza:
11%

"A büntetés pár 10 ezer Ft-os pénzbüntetés lehet maximum akkor is, ha mégis elítélnek ezért."

Ha 20 000 felettinek ítélik a kocsit,akkor bizony nem pár 10 ezer a büntetés,hanem pár 100 ezer,ugyanis akkor már valóban bűncselekmény.De szerintem nem fognak elítélni,és ezt a kirendelt ügyvéd is el fogja nektek intézni,nem hiszem,hogy érdemes lenne maszek ügyvédet fogani ilyen piti ügy miatt.

2010. szept. 16. 16:27
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

"Kb ennyi,emlékezetes maradt.. persze van még jó pár de nem sorolom fel,úgyse lehet semmit tenni ellene..."

És igenis panaszt kell tenni a rendőrségen,ha nem foglalkoznak vele,akkor írni valami újságnak!Ilyen NINCS,hogy a rendőr olyanokat mond,amit Te leírtál.Az ilyeneknek NINCS helye a rendőrség soraiban!

2010. szept. 16. 16:32
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

figyelj!

Jogilag akkor valósíttasz meg LOPÁSt, ha a tulajdonát kivonod a rendelkezése alól, akár egy pillanatra is.

VISZONT sztem te ezt megmagyarázhatod a bíróságon, hogy a LOPÁSI SZÁNDÉK NEM ÁLLT FENN, mivel az autó és tanú stb, azaz vissza akartátok vinni. Sajna a rendőrség, ügyészség tuti lefuttatja az ügyet, de utána a bíróságon ezt megmagyarázhatjátok, persze ehhez ki kell fognotok egy épeszű bírót is .... (ami nem olyan könnyű ám).

2010. szept. 16. 18:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!