Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bűncselekményt követtem el? SOS?

Bűncselekményt követtem el? SOS?

Figyelt kérdés

Pár hónapja egyedül nevelem a fiam. Mikor az apukája elvitte magával apás napokra soha nem mondta el, hová viszi, miket csinálnak, kivel vannak...

Mivel a kicsim most 9 hós, akkor kb 6 volt, nem tudja elmondani, hogy jól érzi e magát, jó e neki apával, jól bánnak e vele... Diktafont tettem a pelustáskába hogy utána tudjak járni, milyen módon viselkednek vele amiket én nem vagyok ott, nem sír e sokat, nem bántják e (mivel engem bántott az édesapja és elég türelmetlen ember, kinézem belőle)...

Lényeg a lényeg, hogy a hangfelvétel elkészült, de a következő alkalommal amikor beletettem a táskába észre vették, és "megsütötték mikróban a diktafont", magyarul tönkretették... Az egyetlen kérdésem, hogy szerintetek elkövettem valamilyen bűncselekményt ezzel?

Csak azt akartam tudni, hogy a kisfiam jó emberre bízom e és jól érzi e ott magát,(bár az édesapja, egyáltalán nem ismeri, mert alig foglalkozott vele) mert arra is volt már példa, hogy elvitte, 5 hósan megebédeltette marhahúslevessel, és mikor hazajött a pici este, már lázas volt, utána pedig egy hétig ment a pocija... ... A hangfelvételen sem figyeltem semmi másra, csak, h sír e...

2009. nov. 25. 07:30
 1/10 anonim ***** válasza:
44%

Ha feljelentenek akkor igen.

De ne haragudj, de nem értelek. Te döntöttél úgy, hogy ezt az embert választod a gyereked apjának. Most pedig kémkedsz utána. És ha sírt volna a kicsi? Nálad soha sem sír? Képes vagy a gyerek pelusába diktafont tenni. Megdöbbentő és szerintem beteges.

(43/N)

2009. nov. 25. 07:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Bűncselekményt nem követtél el,de felelőtlenséget igen.Nem a diktafon miatt,hanem azért,mert megengedted,hogy egy ilyen pici babát elvigyen az apja.

A bíróság sem engedné,hogy elvigye az apuka ilyen korúan.Ha látni akarja az apja,menjen ő hozzátok.Ha majd nagyobb lesz a fiad,akkor elviheti.

2009. nov. 25. 07:40
 3/10 A kérdező kommentje:

Sajnos elég komoly nyomás alatt vagyok a mai napig, ugyanis tőle függünk anyagilag, mert lássuk be, h a gyes és a csp semmire nem elég... A gyerektartást viszont csak akkor hajlandó fizetni, ha elviheti a kicsit magával...

Egyébként ha sír is nálam a kicsi ami szinte soha nem fordul elő, akkor is tudom mihez, hová nyúljak, mert észreveszem mi a baja... Ő nem... Csak féltem és tudni akartam, hogy rábízhatom e az apjára... Egyébként nem a pelenkájába raktam a kütyüt, hanem a pelenkázótáskába, és megnyugodhattok, nem vagyok beteges, egyszerűen csak egy sakkban tartott a gyermekét féltő anya...

2009. nov. 25. 07:44
 4/10 A kérdező kommentje:

Még: őt választottam, mert szerettük egymást, ő viszont a gyermek megérkezése után kifordult önmagából... Nem én hanyagoltam el, ő engem, és minket... Fontosabbak lettek a haverok, csak ne kelljen otthon lenni a pici babával... Persze amikor szétmentünk rögtön igényt tartott a gyerekre... Nem tudom hogy a fenébe látná el, ha sem ideje, sem türelme, sem érzéke nincs hozzá, mint kiderült..

Köszi az eddigi válaszolóknak

2009. nov. 25. 07:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is, ilyen pici gyereket nem kell odaadnod, csak a jelenlétedben jogos a láthatás 3 éves kor alatt.

A gyerektartást meg nem akkor kell fizetnie az apuának, ha elviheti a gyereket, ha nem fizet, akkor levonják a fizetéséböl illetve végrehajtják.

NE hagyd magad átverni.

Viszont attól, hogy 5 hónaposan kaporr húslevest, egy gyerek se lesz lázas meg nem megy a hasa napokig, annak valami más oka volt. (Nekem ugyanis mind a 4 gyerekem kapott már ilyen idösen és nem volt sose bajuk ettöl)

2009. nov. 25. 07:56
 6/10 A kérdező kommentje:
Ezt tudom, hiszen ő is eszik már nagyon sok mindent, de mindent apránként kóstolunk meg, ez csak egy példa volt a nagyon sok közül, amik arra sarkalltak, hogy leellenőrizzem őt, amikor vele van a picúrom...
2009. nov. 25. 08:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Szóval eltartatod magadat az exeddel. Hiszena ygerektartás és a csp. elég a gyerekre, csak te nem tudod magadat eltartani.

Ha félted a gyerekedet, képes vagy PÉNZÉRT odaadni?

Nincs apának rendszeres, hivatalos jövedelme? Mert ha van, akkor vonja tőle a kérésedre a cég és egyből neked utalják, apa meg csak nálad láthatja a gyereket, azt is csak kéthetente 1-2 alkalommal.

2009. nov. 26. 09:32
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó... Nem eltartatom magam, hanem csak akkor fizet gyerektartást, ha elengedem vele a picit... És sajnos 45ezer forintból (csp meg gyed) nem tudom eltartani a fiam... És sajnos nekem sem árt néha ennem... Nem értem ezt a választ... Sőt, egyáltalán nem kapcsolódik a kérdésemhez... A gyermekelhelyezési per folyamatban, de sajnos elég régóta húzzák-halasztják...

Mindegy, beszéltem ügyvéddel, nem követtem el bűncselekményt...

Azért köszi h véleményt nyilvánítottál...

2009. dec. 13. 10:13
 9/10 A kérdező kommentje:

Ja és a dolgok hivatalosan és törvényesen nem úgy működnek ahogy képzeled, mert csak a bíróság vonhatja le a jövedelméből a gyermektartást, vagyis amíg nincs bírósági végzés én nem hívhatom fel a cégét, hogy "ugyan már utaljatok át nekem XY fizetéséből egy keveset"...

És az ügyvédeke lőtt aláírt egyezség sem végrehajtható, csak amit a két fél bíróság előtt írt alá...

Csak azért írtam le, mert azért nem vagyok annyira Süsü és kimondottan rosszul esett az utolsó válasz...

Mivel egy forintot nem költök magamra a havi egészségügyi (tampon-dezodor) költségeimen kívül...

Üdv: a kérdező

2009. dec. 13. 10:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy még elhelyezési per se volt, meg semilyen bírói döntés nem született.

Azért ilyen "apróságokat" nem árt tudatni a válaszolókkal, ha korrekt válaszokat szeretnél kapni...

Akkor nem ezt javasoltam volna.

No, mindegy.

Tényleg nem a kérdésedre válaszoltam, úgyhogy mindegy.

2009. dec. 14. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!