Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Be lehet perelni a Vodafone-t...

Be lehet perelni a Vodafone-t az alábbiak miatt?

Figyelt kérdés

Tiszteletem!

2013-ban a keresetemből vásároltam egy televízió készüléket amellyel nagyon meg vagyok elégedve (egyszerű kezelőfelület, kitűnő kép és hang minőség).

A múlt héten este leültem a tv elé (nézni akartam a Downton Abbey aktuális epizódját a Dunán) és az alábbi szó szerint idézett üzenet fogadott a képernyőn:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Az itt elosztott analóg csatorna műsorjele megszűnt. A digitális jel vételezéséhez médiaeszközre van szükség, melyet a Mí Vodafone otthoni profilban, honlapunkon a vásárlás / készülékek /médiaeszközök menüben, üzletünkben vagy a belföldről díjmentesen hívható 1270-es számon rendelhet meg. Köszönjük, hogy igénybe veszi szolgáltatásunkat!

Üdvözlettel:

Vodafone Magyarország Zrt."

Ezek után tegnap befáradtam az irodába (hamarabb nem értem rá és értelemszerűen addig tv-t sem néztem...) ahol közölték, hogy a televízió készülékem nem alkalmas a Mediabox / Mediacard szolgáltatás igénybevételére. Magyarul kellene vennem egy új készüléket. Megköszöntem az információt és távoztam az irodából. És most nem értem, hogy...van egy működőképes televíziókészülékem amelyet a Vodafone működésképtelenné tett! Az egyik kollégám próbált vigasztalni, hogy ilyen fájdalmas volt annak idején az átállás a fekete-fehér televíziózásról a színesre de nincs igaza ugyanis miután "bejött" a színes televízió attól még az is nyugodtan televíziózhatott akinek fekete-fehér készüléke volt. Természetesen (?) tudnék egy új készüléket venni (spórolás útján) DE az eljárás az ami felháborító, hogy ismétlem van egy működőképes tv-készülékem és...mégsem működik!

Ui:Amennyiben az illetékesek úgy látják, hogy a kérdésem nem tartozik a fenti kategóriába legyenek már szívesek a megfelelő helyre tenni de lehetőleg azért olyanba ahová ellátogatnak olyan komoly emberek akik érdemben is tudnak válaszolni...és nem olyan helyre ahová a madár sem jár.

Köszönöm!

2022. ápr. 13. 14:04
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
50%

"Pl. ha nagyon régi autód van, lehet, hogy már nem gyártanak hozzá alkatrészt, így nem tudod megjavíttatni. De az sem a szerelő hibája, aki nem tudja beletenni azt az alkatrészt, hanem egész egyszerűen már túl régi az az autó"

De ott nem a szerelő tette tönkre az alkatrésszel való használhatóságot, hanem valóban elromlott.

2022. ápr. 13. 15:05
 12/32 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

" És most nem értem, hogy...van egy működőképes televíziókészülékem amelyet a Vodafone működésképtelenné tett! "

A készüléked működőképes. Csak épp nem megfelelő szolgáltatást akarsz igénybevenni. Olyan, mintha előfizetnél a Netflixre, majd reklamálnál, hogy nem is működik, pedig csak nincs interneted...

"2013-ban a keresetemből vásároltam egy televízió készüléket"

2013-ban árultak még olyan tévét, amin nincs HDMI? Egyébként létezik olyan konverter, ami a Mediabox HDMI-jét Scart vagy kompozit jellé alakítja.

2022. ápr. 13. 15:10
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

egyébként milyen aljzatok vannak rajta?

Mert emlékeim szerint az ilyen settopboxokat, amik a digitális adást fogják, lehet úgy is csatlakoztatni, mint a VHS vagy DVD lejátszót. Legalábbis anyáméknak nem okozott problémát sem a 2000es évek elején vett Philips képcsöves monstrumba, sem pedig a.. tudj'Isten honnan akasztott, vszeg 90es évekből származó TVre rákötni a boxot. Nagyanyámnál is hasonló TV-n nézi a digitális adást. Egyszerűen csak kell hozzá az a párezer forintos box meg egy kábel, esetleg átalakító.

2022. ápr. 13. 18:08
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért bírom, hogy csak a tv típusát kéne megadja a kérdező és 99% meglenne a megoldás, ehelyett csakazértse árulja el…
2022. ápr. 13. 18:57
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ott az irodába olyan ült, aki nem ért hozzá.

Mert van egy médiabox nevű pekedli, ilyen kéne neked. Ebbe kell beledugni a koax kábelt. A doboz annyit csinál, hogy a koaxon bejövő jel kódolását feloldja és szétválasztja a jelet annyi felé ahány csatorna van. Ez lesz a kimenő jel, tehát a médiaboxból a kivezető kábelen keresztül jut el a televízió készülékbe.

A kivezető kábel kétféle lehet: HDMI vagy EuroScart. Utóbbit még a régi képcsöves tv-hez is lehet csatlakoztatni, nálunk is így van megoldva.

Legfeljebb a nagyon régi tv-k nél, ami 4csatornát tudott fogni még az 50-es,60-as években na azoknál nincs EuroScart lehetőség.

Kizártnak tartom, hogy egy 2013-as tv-nél ne legyen EuroScart vagy HDMI csatlakozó.

Lefogadom, valami 20év körüli műkörmös vagy egy nyikhaj ficsúr ült az irodában, aki még antennát sem látott...

2022. ápr. 13. 19:46
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Még annyival folytatom, hogy ugye vannak videókészülékek (most már talán kezdenek kimenni a divatból) na ott is a videót meg a tv-t EuroScart kábel köti össze, ezen analóg jel halad. A médiabox meg a tv közé ugyanilyen EuroScart kábel köthető be.
2022. ápr. 13. 19:49
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A pirossal bejelölt csatlakozót kell keresni a televízió hátulján, oda megy az EuroScart kábel. Ha ez van, akkor probléma nincs.

2022. ápr. 13. 20:00
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

14-es, azért nem adja meg, mert azt még nem találta ki! Ezen bukott el az egész, mivel akkor azt is beleírta volna, legalább a márkáját, s azért is hőbörögne, hogyan gyárthattak anno ilyet.

Nálunk a kilencvenes években vett TV-re simán rá lehetett kötni a dobozt, azt eleve a régi készülékekre találták ki.

2022. ápr. 14. 11:42
 19/32 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm az összes hozzászólást (a személyeskedőket is) de sajnos a "20év körüli műkörmös" hölgyikének volt igaza ugyanis az alábbi oldalon:

[link]

-meglehet nézni, hogy az adott tévékészülékek mely úgymond változatára lehetséges a Médiaeszközt csatlakoztatni.

Na most az Orionnál begépeltem a televízióm típusszámát (T2155 MTX-S) és ezt az úgynevezett üzenetet kaptam:

A keresett TV készülék nem alkalmas a Vodafone Mediacard használatára.

Tehát ismételten megköszönöm a hozzászólók segítőkész hozzászólásait de sajnos hiába működőképes a készülékem (a pontosság kedvéért természetesen ez a nyilatkozatom a múlt szerdáig volt érvényes hiszen azóta a képernyőn a legelső írásomban közzétett üzenet fogad) mégsem tudom nézni. Őszre tudnék annyit összespórolni, hogy vegyek egy új készüléket de nem teszem. Ezt húsvét után becsomagolom egy papírdobozba (még kedden szabadnapos vagyok) és kiviszem a hulladékudvarba ahol nem fogom bedobni mint mások teszik hanem szépen leteszem mondván MEGSZOLGÁLTA az árát és az a minimum, hogy rendesen tegyem le a földre. Majd megbeszélem a kezelővel. Aztán persze dobálni fogják ha jön a konténer de akkor már nem leszek ott...gondolatban megköszönöm a tévém szolgálatait (mindig működött, mindig jó volt a kép, mindig jó volt a hang) és amire a jogosítványa szólt azt maradéktalanul teljesítette! Köszönöm! A Vodafone-t pedig verje meg az Isten (bár nem vagyok vallásos) és minden, minden olyan embert akik rákényszerítenek arra másokat, hogy a jól megszokott életüket felborítsák. Én egyedül élek, van munkám, egy kis lakásom, el tudom magamat nemcsak látni de tartani is (szerényen!)és nekem igenis szórakozás, pihenés volt a televíziózás. Volt.

Ne fáradjon senki válasszal, sértegetéssel (van akinek annyi egy új tv, hogy bepötyögi a mobilba a rendelést és csenget a futár de hát ők biztos sokat dolgoznak és azért van sok pénzük) mert befejeztem a fórumot. Most már tulajdonképpen nem is fáj ez az eljárás csak...egy összeszorított száj maradt és a düh ami bennem forr de kifelé láthatatlanul mert senkire sem tartozik!

Üdv!

2022. ápr. 14. 15:22
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Jópáran leírták, hogy mi a megoldás.

Dobd ki, ha téged nem érdekel. Van rajta scart csatlakozó, egy set top box megoldaná a gondjaidat.

2022. ápr. 14. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!