Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » EU roaming díjak? (Többi lent.)

EU roaming díjak? (Többi lent.)

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy úgy tudom, hogy EU-zónán belül (EU tagországokon belül) nincsenek roaming díjak, de ez akkor is érvénye, ha egy belgiumi számot Magyarországról hívok és a telefonszám mármint a SIM kártya Magyar hálózatra van kötve?

2021. okt. 15. 23:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Mi a kérdés?

Ha magyar SIM-mel Magyarországról hívsz külföldi számot az nem roaming. Arra a belföldinél általában kicsivel magasabb percdíj vonatkozik.

2021. okt. 16. 00:15
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem magasabb a díj, más hálózati hívásnak felel meg, ugyanannyi, mint amikor pl. vodafone-osként telenoros számot hívsz.
2021. okt. 16. 01:01
 3/15 anonim ***** válasza:

#2, ez tévedés. Vannak olyan tariffacsomagok amikben így van, de az a szolgáltatás része.

Telenornál például alapból 87Ft-ért telefonálsz az EU-n belül: [link]

2021. okt. 16. 01:12
 4/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
49%

Teljesen mindegy, hogy a hívott fél milyen hálózatra van feljelentkezve, te mindig ugyanannyit fizetsz a hívásért. Akkor is, ha tőled 20000km-re van, és akkor is, ha 2m-re.

Tehát ha magyar számról belga számot hívsz, akkor te ugyanannyit fizetsz mindig, akárhol is legyen ő. Tehát akkor is ha Belgiumban van, akkor is, ha Magyarországon, és akkor is, ha Új-Zélandon van.

2021. okt. 16. 08:18
 5/15 A kérdező kommentje:

4-es. Bocsi, de Te vagy az aki biztosan nem ért hozzá.....

De, ha eltörölték a roaming díjakat akkor mik ezek a percdíjak? Nem úgy volt, hogy saját tarifával, mintha belföldről belföldit hívnék?

2021. okt. 16. 09:15
 6/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, tévedésben vagy a roaming fogalmáról. Magyar SIM-mel csak Magyarországon kívülről roamingolhatsz.

Itthonról külföldi számot hívni nem tartozik az említett egységes EU-szabályozás alá, mert az egyszerűen nem roaming. Maga a szó is angolul vándorlást jelent, azaz a "rendes" otthoni hálózaton kívüli országét.

2021. okt. 16. 11:40
 7/15 A kérdező kommentje:
Tehát , ha pl. Ausztriából hívok Magyar számot az a tarifám szerint megy, de , ha Magyarországból Ausztriait az nem????
2021. okt. 16. 12:05
 8/15 anonim ***** válasza:
EU-n belül belföldi tarifával hívsz, és fogadsz.
2021. okt. 18. 12:34
 9/15 A kérdező kommentje:
De akkor most nem értem az egészet! Akkor ez mi? Miért kell akkor fizetni az EU djzónába?
2021. okt. 18. 17:47
 10/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, több válaszoló kommentelt neked, és páran marhaságot. Én az 1, 3 és 6-os számú kommenteket írtam.

A 4-es és 8-as válaszoló részben hülyeséget írtak. Már a 6-os kommentben leírtam miért.

2021. okt. 19. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!