EU roaming díjak? (Többi lent.)
Mi a kérdés?
Ha magyar SIM-mel Magyarországról hívsz külföldi számot az nem roaming. Arra a belföldinél általában kicsivel magasabb percdíj vonatkozik.
#2, ez tévedés. Vannak olyan tariffacsomagok amikben így van, de az a szolgáltatás része.
Telenornál például alapból 87Ft-ért telefonálsz az EU-n belül: [link]
Teljesen mindegy, hogy a hívott fél milyen hálózatra van feljelentkezve, te mindig ugyanannyit fizetsz a hívásért. Akkor is, ha tőled 20000km-re van, és akkor is, ha 2m-re.
Tehát ha magyar számról belga számot hívsz, akkor te ugyanannyit fizetsz mindig, akárhol is legyen ő. Tehát akkor is ha Belgiumban van, akkor is, ha Magyarországon, és akkor is, ha Új-Zélandon van.
4-es. Bocsi, de Te vagy az aki biztosan nem ért hozzá.....
De, ha eltörölték a roaming díjakat akkor mik ezek a percdíjak? Nem úgy volt, hogy saját tarifával, mintha belföldről belföldit hívnék?
Kérdező, tévedésben vagy a roaming fogalmáról. Magyar SIM-mel csak Magyarországon kívülről roamingolhatsz.
Itthonról külföldi számot hívni nem tartozik az említett egységes EU-szabályozás alá, mert az egyszerűen nem roaming. Maga a szó is angolul vándorlást jelent, azaz a "rendes" otthoni hálózaton kívüli országét.
Kérdező, több válaszoló kommentelt neked, és páran marhaságot. Én az 1, 3 és 6-os számú kommenteket írtam.
A 4-es és 8-as válaszoló részben hülyeséget írtak. Már a 6-os kommentben leírtam miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!