Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az exfeleségem lelépett...

Az exfeleségem lelépett Ausztiába a gyerekekkel. Tehetek bármit is?

Figyelt kérdés

másfél éve , hogy elváltunk. Aztán szeptemberben mindenféle írásos engedélyem nélkül lelépett a gyerekekkel Ausztriába, amit csak utólag tudtam meg az anyósomtól. Vitte a gyerekeket is, akiket jogomban áll látogatni minimum 2 hetente. Tehetek valamit? Milyen lehetőségeim vannak?

Illetve én utólag egy emailban áldásomat adtam erre, de semmilyen papírt nem írtam alá erről. Vélemény?

2022. jan. 18. 19:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
46%
Javaslom esetleg a gyerektartás megtámadását a láthatási szabályok megsértése miatt.
2022. jan. 19. 10:56
 22/27 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Viszont a láthatási jogaim csorbúltak, hiszen 2 hetente külföldre menni lehetetlenség."

Kérni lehet a bíróságon a láthatási szabályok megváltoztatását. Kérheted a "tömbösítést", pl, hogy havonta 1x mész, cserében a szünetekben többet vagy vele, kérheted az így felmerült kötségek megosztását. Kérheted (ha ez amúgy nem természetes), hogy a kieső időben online, pl webkamerán keresztül beszélgethess a gyerekkel. Tudom, hogy ez nem pótolja az együtt töltött idő, de a semminél több. Keress egy szakembert, aki neked ebben tud segíteni. Ha az anyának ott, ahova költözött a megélhetése biztosított, nem fogják arra kötelezni, hogy hazaköltözzön a gyerekkel vagy emiatt nálad elhelyezni.

2022. jan. 19. 11:12
 23/27 A kérdező kommentje:

Nem akarok pereskedni és háborúzni, mert azt meglehet a kicsik sínylenék meg.

igen, gyerektartás. hát az viszont csak novembertől kellene fizetnem.

De valahogy nem tartom egyenes dolognak, hogy kibújjak a fizetése alól, mivel ha megcsináltam őket, akkor kötelességem támogatni is őket.

Tényleg köszönöm a válaszokat.

u.i.: útálom Gyurcsányt és a DK-t.

2022. jan. 19. 11:12
 24/27 anonim ***** válasza:
30%

Az lehet hogy utálod, de itt most nem az volt a kérdésed!

Ha te a nick-név alapján ítélsz meg egy ilyen kérdésre adott választ, az már régen rossz!

Egyébként a gyerektartásban nincs igazad.

Vagy megosztjátok a költségeket, vagy levonásra kerül az ő része. A gyerekek megnehezített elérhetősége az ő cselekményének a következménye!

Ha a fele költség is durva neked, akkor indítványozd a gyerektartás szüneteltetését mindaddig, amíg az anya jogsértő magatartást tart fent.

2022. jan. 19. 11:19
 25/27 anonim ***** válasza:
30%

Mivel összegszerűen még nem nyilatkoztál, így feltételeznem kell.

Simán lehetséges hogy az utazás költségének fele havonta eléri a gyerektartás összegét, te pedig nem vagy köteles kétszeres összeget kiadni.

2022. jan. 19. 11:22
 26/27 Andizsuzsi ***** válasza:

"Nem akarok pereskedni"

Nem kell ehhez pereskedni, ha a volt pároddal meg tudjátok beszélni. De lepapírozna akkor kellene, mert az a tiszta.

Ja és a költségek megosztását is lehet kérni, ha az probléma.

2022. jan. 19. 11:31
 27/27 anonim ***** válasza:
0%

Még egy apróság!

Be vagy oltva ezek közül legalább kétszer valamelyikkel?

A beutazáshoz elfogadott oltások: Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac, Covishield, Covaxin, Covovax, Novavax.

Janssen esetén elég egy.

Ha nem, akkor 180 napon belül voltál igazoltan fertőzött? Ha igen, akkor csapsz hozzá egy 72 óránál nem régebbi PCR-t, és mehetsz.

Ha ezek egyike sincs, akkor csücss a karanténban 10 napig.

2022. jan. 19. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!