Erheti e barmilyen atrocitas, megrovas hivatalos szervtol ex-felesegemet, amiert ugy vett at egy nekem szant hivatalos levelet, hogy ugy irta ala a tertivevenyt, hogy feleseg?
(Nem gond, hogy atvette, en az o cimere voltam meg bejelentkezve, de mar nem abban a varosban laktam, nehezsegbe utkozott volna a level atvetele, es megkertem, hogy vegye fel ha tudja)
Remelem csak tulparazom a dolgot, de mivel a vegrehajto erdeklodik e felol, hogy miert ugy vette at a levelet, ezert valamit ki kellene talaljak...
Ertem en hogy nem okes, hogy igy irta ala, de csak igy tudott a level eljutni hozzam.
A kerdesem meg mindig arra iranyulna, hogy ezert lehet e neki barmi baja torveny szerint vagy sem. :)
Megoldasokat illetve tenykozlest varok, nem kioktatast. :) Koszonom.
# 1/1 Időpont ma 12:41
Gondolom arra céloz, hogy mint "átvevési jogcím" (asszem így hívják a postán) azt írta, hogy feleség.
Nekem is, ha anyám vagy testvérem levelét átveszem, az aláírásom mellé oda kell írnom, hogy "FIA" vagy, hogy "TESTVÉR". Szerintem erre gondolt a kérdező :-)
Jajj, de a lényeg lemaradt:
Kérdező, ez valószínűleg csak akkor okozna gondot, ha te nem akartad, hogy átvegye a levelet. Ezesetben feljelentheted, mert hivatalosan nem vehette volna át. De ha részedről nincs feljelentés, szerintem semmi bajod nem lesz belőle.
Pontosan.
Az atvevesi jogcim nem volt jogos.
A ptk-t atbongesztem, de nem talaltam erre vonatkozo paragrafust, csak hogy ki veheti at.
A btk-ban keressem?
En kertem meg hogy vegye at a levelet, es nem kivanok feljelentest tenni ez ugyben, hogy atvette.
De NEKI, lehet e baja abbol, hogy igy vette at a levelet?
Rovid sztori diohejban:
Tartozom, vegrehajtasi eljaras indult.
Errol szolo ertesitest vette at ugy mint feleseg.
A vegrehajto most pampog, hogy miert igy vette at, ha en mar elvaltam tole.
Gondolom szamitottak arra, hogy a hitel felvetelenek idopontjaban, meg hazasok voltunk, igy behajthato lenne rajta is a tartozasom.
DE mivel mar nem voltunk hazasok, igy nem.
A Posta honlapján is talán fent van. Az átvétel jogcíme nagyon eltérő leveleknél (nem mindegy, hogy címre szól, saját kézbe, ajánlott, sürgősségi, nemzetközi, stb.stb.). És sokszor a postástól is függ.
Nem tudom mennyire "frissen" ex, de ha nem annyira mondd a végrehajtónak, hogy megszokásból. De amúgy szerintem ha ő nem jelenti ezt be (bár miért tenné? A levél eljutott hozzád, ha jól értem gyakorlatilag azonnal...), nem lesz ebből baja senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!