Az exfeleségem lelépett Ausztiába a gyerekekkel. Tehetek bármit is?
másfél éve , hogy elváltunk. Aztán szeptemberben mindenféle írásos engedélyem nélkül lelépett a gyerekekkel Ausztriába, amit csak utólag tudtam meg az anyósomtól. Vitte a gyerekeket is, akiket jogomban áll látogatni minimum 2 hetente. Tehetek valamit? Milyen lehetőségeim vannak?
Illetve én utólag egy emailban áldásomat adtam erre, de semmilyen papírt nem írtam alá erről. Vélemény?
Ha láthatásod van akkor semmit, mert korlátozták a felügyeleti jogodat.
Az anya továbbra is biztosítja a láthatást, de abba milyen jogon szólna bele bárki is, hogy ő hol él a gyerekkel? Ahol akar, ehhez nem fogja az engedélyedet kérni. És ezen az alapon ne is próbáld meg elvenni a felügyeleti jogát, mert nincs az a bíró aki neked ítélné.
#4-nek:
A hatályos jogszabályok világosan fogalmaznak, a gyámügynek pedig egyébként sincs köze egy bírói végzéshez.
5, hatályos jogszabályok szerint a külföldre költözéshez kellett volna a kérdező engedélye, ha nincs korlátozva a felügyeleti joga (az, hogy nem vele élnek a gyerekek nem jelenti, hogy korlátozva van a felügyeleti jog)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!