Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meghalt az anyukám, el akarják...

Meghalt az anyukám, el akarják venni az örökségem. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

2 hete halt meg anyukám. A testvére( nénikém) és az ő gyerekei családja, úgy érzi őket illeti az örökség. 2 ingatlanról, műtárgyakról van szó.

A nénikém sose törődött anyukámmal, a család ezen része még csak fel se hívta soha, Maximum ünnepekkor. Persze most megjelentek mint a keselyűk, hogy a mama biztos nekik szánta azt a lakást ,ezt azt, festményt stb. És legalább a fele örökséget kérik. Nem érdemlik meg mert undorító emberek semmi szeretetet nem adtak anyukámnak.Még ha anyu is kereste őket sokszor csak rányomták a telefont. Így nem értem a követelésüket. Ezt meg is mondtam nekik hogy szégyelljék magukat. Pereskedni akarnak az örökség felett, és megfenyegettek hogy az egészet elveszik.

Végrendelet nem volt. Tényleg el tudják venni tőlem?

2022. jan. 18. 17:35
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként, ha örökölte is bármit, nem úgy működik, hogy hagyatéki tárgyalás előtt kiüríti a lakást, viszi, ami tetszik.
2022. jan. 21. 05:56
 52/61 anonim ***** válasza:
57%

“ Jó estét!100%-ban Anyukám nevén van az ingatlan.A feljelentés után a nénikém beperelt rágalmazásért , és az örökségért.”

Na itt toltad túl a kamut

2022. jan. 21. 06:21
 53/61 anonim ***** válasza:
60%
Te komolyan azt hiszed, nincs ilyen? Ebben az országban? Emlékszel az Orosz Bernadett ügyre? ott előbb perelték a szétvert arcú nőt rágalmazásért (mert feljelentette azt aki szétverte az arcát) mint a bántalmazót azért amit tett.
2022. jan. 21. 12:21
 54/61 anonim ***** válasza:
60%
Úgyhogy én simán elhiszem hogy a szarházi tolvaj simán beperelheti az áldozatát...
2022. jan. 21. 12:22
 55/61 anonim ***** válasza:
100%

54,

1,5 napja írta ki a kérdést, ennyi idő alatt leellenőrizte a lakást, feljelentést tett és be is perelték

2022. jan. 21. 12:33
 56/61 anonim ***** válasza:
100%
Jogos...
2022. jan. 21. 12:48
 57/61 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit kamuszagú. Már az furcsa, hogy anyukád és a testvére nem tartották a kapcsolatot, még telefonon is alig beszéltek, ha anyukád hívta őket, kinyomták. De te adtál kulcsot nekik, baj esetére. Nem tudom, én azoknak nem szoktam kulcsot adni, akik fel sem veszik nekem a telefont, hiszen baj esetén nem is tudnék szólni nekik. De oké, ezt még elhiszem.

18-án este észreveszed, hogy kipakolták a lakást. 19-én feljelentést teszel. Ők meg már 20-án bepereltek? Ennyire nem dolgozik ám gyorsan a rendőrség! Hivatalosan nem is tudhatták még, hogy feljelentetted őket.

De oké, biztos te elmondtad nekik, hogy biztos, ami biztos, időben megszabaduljanak a lopott cucctól.

Egy nap alatt bepereltek az örökségért? Hagyatéki tárgyalás előtt nem is lehet. De mindegy, ők azért megpróbálták. Irtó profik lehetnek, ha egy nap alatt megírtak egy keresetet, és be is nyújtották. Természetesen a bíróság erről téged még nem értesíthetett, ennyi idő nem telt el.

Rágalmazásért nem lehet valakit beperelni, hanem feljelentést lehet tenni (magánindítványos, magánvádas eljárás). Feljelent olyan miatt, amiről hivatalosan nem is tud még, max tőled. Jogilag amúgy ez sem áll meg, rendőrség előtt nem lehet rágalmazni, az hamis vád lenne.

2022. jan. 21. 14:32
 58/61 A kérdező kommentje:

57es válaszoló! Ne haragudjon de mikor tegyek feljelentést? 5 hét múlva ?Nem ismerem annyira a törvényt. Felhívtam a nénikém hogy mégis ezt hogy képzelik, nyilván ők vitték el a képeket, és fel is jelentettem.Erre ő azt mondta hogy be is perelnek a mai nap rágalmazásért és elveszik az örökségemet.

Nem is értem hogy miért írják hogy ‘kamu, … szerintem minden embernek van jobb időtöltést annál hogy a saját anyja halálával szórakozzon egy fórumon. Elkeserítő.

2022. jan. 21. 16:11
 59/61 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondani, hogy beperel, meg valóban megtenni a feljelentést két nagyon különböző dolog. Te tényleg megtetted a sajátod?

Senki nem fog segíteni rajtad, ha tehetetlen vagy és csak a gyakikérdésekre siránkozva posztolsz.

2022. jan. 21. 20:00
 60/61 anonim ***** válasza:
Semmi joga elvenni. Ha minden anyukád nevén volt, a gyereke az elsődleges örökös.Csak akkor örökölnének, ha Te lemondanál róla.Szerintem csak fenyegetőznek.A hagyatéki tárgyalásig amúgy sincs semmi közük hozzá, addig hivatalosan neked sem, mert addig az ún. nyugvó hagyaték.Ha hozzányúl, akkor lopás.
2022. ápr. 10. 10:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!