Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meghalt az anyukám, el akarják...

Meghalt az anyukám, el akarják venni az örökségem. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

2 hete halt meg anyukám. A testvére( nénikém) és az ő gyerekei családja, úgy érzi őket illeti az örökség. 2 ingatlanról, műtárgyakról van szó.

A nénikém sose törődött anyukámmal, a család ezen része még csak fel se hívta soha, Maximum ünnepekkor. Persze most megjelentek mint a keselyűk, hogy a mama biztos nekik szánta azt a lakást ,ezt azt, festményt stb. És legalább a fele örökséget kérik. Nem érdemlik meg mert undorító emberek semmi szeretetet nem adtak anyukámnak.Még ha anyu is kereste őket sokszor csak rányomták a telefont. Így nem értem a követelésüket. Ezt meg is mondtam nekik hogy szégyelljék magukat. Pereskedni akarnak az örökség felett, és megfenyegettek hogy az egészet elveszik.

Végrendelet nem volt. Tényleg el tudják venni tőlem?

2022. jan. 18. 17:35
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
96%

Semmi nem illeti őket szerintem hivatalosan.

Kérdezz meg egy ügyvédet az a biztos.

2022. jan. 18. 17:43
 2/61 anonim ***** válasza:
95%
Mivel magyarázzák, hogy nekik jár az örökségből?
2022. jan. 18. 17:45
 3/61 anonim ***** válasza:
4%
Nekem úgy rémlik, hogy ha van felnőttkorú gyermek, akkor ő az örökös elsődlegesen. Ha több is van, akkor az idősebb és így tovább.
2022. jan. 18. 17:45
 4/61 anonim ***** válasza:
97%
Te vagy az örökös illetve a testvéred ha van, és apukád! Senki másnak semmi köze az örökséghez végrendelet nélkül. Nyugodtan pereskedhetnek ha van feleslegbe pár száz ezer forint..
2022. jan. 18. 17:47
 5/61 anonim ***** válasza:
96%
a házstársa és a gyereke az örökös
 6/61 anonim ***** válasza:
97%
Nincs mit pereskdni. Majd lesz hivatalos hagyatéki tárgyalás. A törvények döntenek.
 7/61 anonim ***** válasza:
93%
Ha van élő gyereke az elhunytnak (márpedig ugye van, te vagy az), akkor végrendelet hiányában az oldalági rokonokat nem illeti semmi.
2022. jan. 18. 17:48
 8/61 anonim ***** válasza:
96%

Ha nem volt végrendelet (vagy esetleg tartási szerződés), akkor nincs közük az örökséghez. Csak fenyegetőznek, de egy normál törvényes öröklés esetén nincs esélyük.

Van kulcsuk anyukád lakásához? Lehet zárat cserélnék, nehogy eltűnjön valami.

2022. jan. 18. 17:48
 9/61 anonim ***** válasza:
32%

Rosszul tudod hármas. Sajnos nekem is sok sok éve elment apukám. Egy kis házikót örököltünk végrendelet nélkül . Ügyvéd osztotta el hagyatéki tárgyaláson a ház árát és köztünk igazságosan szét osztotta.

Akkor még kiskorú voltam, a rám eső részt csak én vehettem ki, ahogy a 18-at betöltöttem.

Nem voltunk keselyűk vagy bármi, csak egy jó adag hitel is maradt ránk amihez kellett a segítség , ezért szabadultunk meg azonnal a háztól.

2022. jan. 18. 17:50
 10/61 anonim ***** válasza:
87%
És őszinte részvétem kérdező! 9es voltam
2022. jan. 18. 17:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!