Apám tegnap meghalt, hogyan akadályozhatom meg, hogy a felesége és az öcsém akik nem engednek be a házába, ahol nincs tulajdonjogom, eltulajdonítsák az örökségemet is képező ingóság hagyatékot?
A hagyatéki leltárt az Önkormányzatnál veszik fel,és a hagyatéki eljárás során állapítják meg,hogy kik az örökösök..
Menj be az Önkormányzathoz,vagy egy Közjegyzőhöz,és mondd el a félelmeidet mielőbb.
Reszvetem. Csak akkor nincs tulajdonjogod a hazon, ha apukadnak semmi koze nem volt a hazhoz, amelyben elt. A "koteles resz" mindenkeppen megillet, ami a jarandosagnak a fele. ( ingo es ingatlan)
Marmint ha mondjuk negyed hazresz jutna neked osztozkodasban arany szerint akkor( fel hazresz a mostohade, negyed az ocsede, negyed a tied), akkor ennek a fele, tehat nyolcad resz jar neked.
Ha az apukad indoklassal egybekotott vegrendeletben kizart az oroksegedbol, akkor mar neccesebb, a biroasg sem fog a javadra donteni. De ha nem, akkor az neked jar.
Mondjuk, ha azon a napon mentel, amikor meghalt, hogy szambavedd az oroksegedet...hat...en is radcsaptam volna az ajtot..
Nekem mikor meghalt apum,ne haragudj,de nem az örökség járt a fejembe,sőt a hagyatéki tárgyalást is kész kínként éltem meg,nagy ivben nem érdekelt öröklök-e vagy sem...
de ha valaki a halála napján odajött volna számbavenni apum vagyonát,valószínűleg elküldtem volna a.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!